Šport
33 ogledov

Kralji prihajajo v pravo formo

los angeles kings anže kopitar jonathan quick Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings s slovenskim reprezentantom Anžetom Kopitarjem so v ligi NHL zabeležili drugo zaporedno zmago. V svoji dvorani so z 2:1 premagali Colorado Avalanche.

Za domače, prvake iz leta 2014, sta zadela Marian Gaborik, ki je dosegel prvi gol v sezoni, v 14. in Tyler Toffoli v 17. minuti, v 16. minuti je Matt Duchene ob številčni premoči na ledu začasno poskrbel za izenačenje. O veliki premoči ekipe iz Kalifornije priča tudi podatek o strelih na gol, ki je bil 40:21 za gostitelje.

"Po treh porazih se pobiramo. Mislim, da še nismo povsem tam, kjer bi radi bili, a mislim, da sta zmagi dober znak. Seveda nas čaka še veliko dela in lahko smo še veliko boljši," je po tekmi dejal strelec odločilnega gola Toffoli. Duchene na drugi strani je poudaril, da je bila tekma trda in izenačena: "In tudi mi smo imeli svoje priložnosti."

Kopitar je tokrat na ledu prebil skoraj 22 minut, ostal s prazno strelsko statistiko, a bil kljub temu med nosilci igre, saj mu je trener denimo zaupal tudi pomembno vlogo v zadnjem delu, ko je Los Angeles branil vodstvo kar z dvema igralcema manj na ledu. Los Angeles bo naslednjo tekmo odigral v četrtek, ko bo gostoval pri vodilni ekipi pacifiške skupine San Joseju.

Ponoči so bilo skupaj na sporedu pet tekem. Lauri Korpikoski je v podaljšku odločil kanadski derbi in Edmontonu ob zmagi z 2:1 priboril dve točki na gostovanju v Vancouvru. Zelo podoben je bil razplet v New Yorku, kjer so sklonjenih glav led zapuščali igralci ekipe Rangers, potem ko je Lee Stempniak zmago z 2:1 v podaljški zagotovil New Jerseyju.

Anaheim je doma s 4:1 premagal Minnesoto in zabeležil peto prvenstveno zmago. St. Louis pa je s 4:2 odpravil Winnipeg. Ključni igralec je bil Vladimir Tarasenko, ki je St. Louis popeljal v vodstvo, v 50. minuti pa nato zadel za bržkone odločilno vodstvo s 3:2.

Two in a row, baby.

Posted by LA Kings on 18. oktober 2015

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Colorado Avalanche 2:1
Anže Kopitar en strel na vrata v 22 v minutah za Los Angeles

Winnipeg Jets : St. Louis Blues 2:4
Anaheim Ducks : Minnesota Wild 4:1
Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 1:2*
New York Rangers : New Jersey Devils 1:2*

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.