Šport
27 ogledov

Kralji rešili še drugo zaključno žogico, gol Kopija

Kopitar Vojnov Regehr San Jose Sharks Los Angeles Kings končnica liga NHL Reuters
Anže Kopitar je zabil svoj prvi gol letošnje končnice ob drugi zaporedni zmagi Los Angeles Kings, ki se v seriji proti San Jose Sharks vračajo iz izgubljenega položaja (3:0).

Napredovanje iz prvega kroga letošnje končnice lige NHL bi bilo zgodovinsko za Los Angeles Kings, ki bi kot četrta ekipa v zgodovini severnoameriškega hokeja uspela nadoknaditi zaostanek z 0:3 v zmagah proti San Jose Sharks. Toda moštvo Anžeta Kopitarja je zdaj že na pol poti.

Vratar Jonathan Quick je zbral 30 obramb za svoj četrti "shutout" proti San Joseju v končnicah, gostje pa so s prvim golom Hrušičana Kopitarja v letošnji končnici dobili še drugo zaporedno tekmo in domačim preprečili napredovanje.

"Lahko že vohamo"

"Če kaj, potem se zdaj naloga zdi še malce bolj zastrašujoča, ker smo prišli tako daleč in prišli do dveh zmag, zdaj pa moramo priti še do dveh," je vzdušje iz slačilnice LA-ja prenesel branilec Drew Doughty. "To na nas daje večji pritisk, ker lahko že vohamo. A ne smemo prehitevati. Pred nami je še veliko dela."

Na novem vročem kalifornijskem derbiju, ki tokrat ni postregel z revijo golov, sta zadetke za zmago poleg Kopitarja prispevala še Tyler Toffoli in Jeff Carter. Glavna zgodba večera je bila vseeno nepremagljivost Quicka, ki je dobil kar 16 zadetkov na prvih tekmah letošnje končnice, zdaj pa je začel spet spominjati na nepremagljivo "hobotnico", ki je San Jose že lani pripeljala na rob živčnega zloma.

Njegov kolega Antti Niemi je iz 19 strelov dobil tri zadetke in še drugič zapored predčasno zapustil ledeno ploskev. San Jose je proti koncu prve tretjine zaradi poškodbe izgubil tudi enega najboljših branilcev Marca-Edouarda Vlasica, ki ga je s komolcem v glavo zdel znova nasilni Jarret Stoll. Vlasic je vprašljiv za novo odločilno tekmo v Staples Centru.

Detroit izpadel, Colorado in Pittsburgh pred napredovanjem

Boston Bruins so na domačem ledu s 4:2 premagali Detroit Red Wings in se s skupnim izidom 4:1 v zmagah že uvrstili v drugi krog končnice vzhodne konference. Kosmatinci, najboljša ekipa rednega dela sezone v prvenstvu NHL, se bodo v naslednjem krogu pomerili z Montreal Canadiens, ki so v prvem s 4:0 v zmagah izločili moštvo Tampa Bay Lightning.

Na vzhodu so Pittsburgh Penguins prav tako doma s 3:1 premagali Columbus Blue Jackets in v boju na štiri zmage vodijo s 3:2. Na zahodu so v noči na nedeljo poleg kraljev igrali še hokejisti Colarado Avalanche in podaljšku s 4:3 ugnali Minnesoto Wild. Tudi v zmagah vodijo hokejisti iz Denverja s 3:2.

Liga NHL, končnica, rezultati:

Zahod

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) /3:2/
Toffoli (9), Kopitar (13), Carter (21)
Kopitar (Kings) gol in 2 strela v 19 minutah.

Colorado Avalanche : Minnesota Wild 4:3* /3:2/
* – po podaljšku

Vzhod

BOSTON BRUINS : Detroit Red Wings 4:2 /4:1/

Pittsburgh Penguins : Columbus Blue Jackets 3:1 /3:2/

AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala
/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.