Šport
15 ogledov

Kralji s slepimi naboji

anže kopitar los angeles kings Profimedias
V noči na ponedeljek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali šest tekem.

Hokejisti Los Angelesa so izgubili proti Bostonu z 0:1. Edini gol na tekmi je moštvu slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja zabil Jimmy Hayes.

Ekipa Kopitarja je na dolgem nizu gostovanj, bostonska preizkušnja je bila četrta zaporedna na tujem, Kralje pa čaka še pet gostujočih tekem, preden se bodo zadnji dan leta vrnili v domači Staples Center. Naslednji dvoboj bodo imeli proti Columbusu v noči na sredo.

V tekmi, kjer sta se izkazala oba vratarja, je imel nekaj manj dela domači Tuukka Rask, ki je za 34. "shutout" v karieri zbral 18 obramb. Kalifornijskemu vratarju Petru Budaju je ob prejetem golu uspelo zaustaviti preostalih 29 strelov.

Pri Los Angelesu v postavi ni bilo rahlo poškodovanega Dustina Browna, ki je tako prekinil niz 207 tekem, na katerih je nastopil, pa tudi ne Mariana Gaborika.

"Dali smo vse od sebe. Igrali pa smo četrto tekmo v zadnjih šestih dneh in pol. Igramo pač s tistimi, ki se maksimalno trudijo, tisti, ki tega ne delajo, pa pač obsedijo," je strateg Kraljev Darryl Sutter po tekmi razložil, zakaj je igral brez Gaborika, ki v zadnjih tekmah ne blesti.

33 obramb Darlinga

Vratar Chicaga Scott Darling je s 33 obrambami prispeval velik delež k zmagi svoje ekipe proti San Joseju, za peti zaporedni uspeh vodilne ekipe zahodne konference Chicaga pa imajo zasluge tudi strelci Ryan Hartman, Vinnie Hinostroza in Patrick Kane, ki so bili uspešni v zadnji tretjini.

V lokalnem obračunu v New Yorku je o zmagi odločal dodatni del igre. Vratar Rangerjev Henrik Lundqvist se je izkazal že v rednem delu tekme z New Jerseyjem, nato dobro branil tudi v podaljšku, pa še štiri kazenske strele tekmecem je ustavil. Zmago je Rangerjem, ki so ostali na vrhu vzhodne konference, z odločilnim kazenskim strelom zagotovil Kevin Hayes. Lundqvist je tako dosegel 389. zmago v karieri, s katero se je po številu zmag izenačil z Dominikom Haškom kot najboljšim evropskim vratarjem v NHL.

Ottawa je imela lažjo pot do zmage, na koncu je bilo na tekmi z newyorškimi Otočani 6:2, a so trije zadetki padli šele v zadnjem delu dvoboja. Zack Smith se je izkazal z dvema zadetkoma. Visoko zmago so dosegli tudi igralci Winnipega proti Coloradu, izid je bil 4:1, dvakrat je v polno zadel Nikolaj Ehlers.

Liga NHL:

Boston Bruins - Los Angeles Kings 1:0
Anže Kopitar 1 strel na gol v 20 minutah za Los Angeles.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 4:1
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 3:4*
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 4:1
New York Islanders - Ottawa Senators 2:6
New York Rangers - New Jersey Devils 3:2**

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.