Šport
257 ogledov

Kralji se niso držali dogovora pred tekmo

anže kopitar
Hokejisti Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so izgubili že na četrti tekmi zaporedoma.

V noči na torek so morali Kralji v domači dvorani po porazu z 1:4 čestitati igralcem iz San Joseja. Za goste je Chris Tierney dosegel gol in podajo, zadeli pa so še Barclay Goodrow, Mikkel Boedker in Joe Thornton. Blestel je tudi vratar Martin Jones s 35 obrambami. Častni gol za Los Angeles je v 53. minuti dosegel Trevor Lewis, ko je znižal na 3:1.

"Pred tekmo smo se pogovarjali in zmenili, da moramo dobro začeti in 60 minut igrati dober hokej. Tega nismo storili. Zdaj si moramo določeni stvari ogledati in že na naslednji tekmi moramo zaigrati bolje," je po porazu povedal napadalec Los Angelesa Adrian Kempe.

Kopitar, ki je danes v dobrih 20 minutah dvakrat streljal na nasprotni gol, in soigralci bodo imeli v ligi NHL zdaj dva dneva počitka, nato v mesto angelov prihaja Pittsburgh.

Skupaj so bile na sporedu štiri tekme in ostali izidi so bili bolj tesni. Pred svojimi navijači je slavil le Colorado, ki je s 3:1 ugnal Anaheim in se veselil sedmega zaporednega para točk. A zmaga je bila izredno tesna, saj so gostje lovili zaostanek takorekoč vse do konca, šele 20 sekund pred zadnjim piskom sirene pa je Colin Wilson izkoristil številčno prednost na ledu za odločilnih 3:1.

Dallas je po podaljšku s 3:2 zmagal v Bostonu. Dallas je sicer že vodil z 2:0, a dovolil izenačenje, vseeno pa osvojil obe točki, ko je po treh minutah dodatnega dela zadel Tyler Seguin.

New York Islanders pa po podaljšku s 5:4 v Montrealu. Med ključnimi igralci New Yorka je bil nemški vratar Thomas Greiss, ki je resda prejel štiri gole, a ubranil kar 52 strelov na svoj gol. Tekmo je v drugi minuti dodatnega dela igre odločil John Tavares z drugim golom na tekmi. Že v rednem delu je New York vodil z 2:0 in 4:2.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 1:4
(Anže Kopitar 2 strela na gol Za Los Angeles)

Boston Bruins - Dallas Stars 2:3 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3:1
Montreal Canadiens - New York Islanders 4:5 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice