Šport
14 ogledov

Kralji tonejo kot Titanik

Anžetu Kopitarju se bo ob slabem nadaljevanju Los Angeles Kings končnica izmuzni Žurnal24 main
Anže Kopitar je v hokejski ligi NHL vknjižil novo točko, Los Angeles Kings pa nov poraz. Hrušičan je podal ob edinem zadetku svojega moštva, Dallas pa je slavil zmago z 2:1.

Kralji Anžeta Kopitarja so gostovali v Dallasu, vendar jim zopet ni uspelo zmagati (1:2). Slovenec je z novo podajo dosegel 47. točko v letošnji sezoni NHL, kar ga uvršča na trenutno deseto mesto med igralci - skupno je dosegel 16 golov in 31 podaj. Kralji so imeli v zadnji minuti tekme kazenski strel, vendar pa ga Jack Johnson ni znal izkoristiti.

Po tekmi je Hrušičan dejal: "Tekme nismo izgubili zaradi zgrešenega kazenskega strela. Izgubili smo zaradi slabe igre v celotni tekmi. Če bi pogledali zadnjih pet minut, smo imeli res ogromno priložnosti, da bi tekmo dobili. Vendar takšen je hokej, nasprotniki so zaigrali bolj obrambno in o zmagi ni bilo govora."

LA Kings so povedli po golu Justina Williamsa, za Dallas pa sta zadela Loui Eriksson in Jamie Langenbrunner. Eriksson je dosegel že 17. gol na zadnjih desetih tekmah.

Boston je doma visoko premagal Carolino (7:0). V Arizoni je San Jose premagal Phoenix (4:2), kjer je prvi gol za San Jose v ligi NHL dosegel novinec Logan Couture, enkrat pa je bil uspešen tudi veteran Dany Heatley. Zmage so se veselili tudi hokejisti Floride, ki so po kazenskih strelih premagali Atlanto s 3:2, New Jersey Devils so premagali New York Islanders (5:2), igralci Montreala pa so po podaljšku s 5:4 ugnali Calgary.

NHL
Florida Panthers : Atlanta Trashers 2:3 (kazenski streli)
Boston Bruins
: Carolina Hurricanes 7:0
New York Islanders : New Jersey Devils 2:5
Phoenix Coyotes : San Jose Sharks 2:4
Montreal Canadiens
: Calgary Flames 5:4 (podaljšek)
Dallas Stars
: Los Angeles Kings 2:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.