Šport
14 ogledov

Kralji v končnici proti Morskim psom

anže kopitar los angeles kings montreal canadiens nhl Reuters
Los Angeles Kings so vpisali poraz po kazenskih strelih na gostovanju pri Calgary Flames s 3:4. Anže Kopitar je v rednem delu tekme prispeval en gol, in sicer v drugi tretjini za izid 2:3. Kralji se bodo v končnici pomerili s San Josejem.

Kralji so na tekmi že zaostajali z 0:3, a so izsilili podaljšek po zadetku Dwighta Kinga v tretji tretjini. Po podaljšku brez zadetkov so zmagovalca dvoboja odločili kazenski streli, pri katerih pa je bilo uspešnejše domače moštvo. Niz kazenskih strelov je odprl domači Joe Colborne, ki pa ni zadel. Za Kralje je prvi poskušal Anže Kopitar, a je njegov poskus ubranil vratar domačih Karri Ramo. V drugi seriji je prvi streljal Michael Cammalleri, njegov strel na prvo vratnico pa je Jonathan Quick zaustavil.

Slovak Marián Gáborík je v drugi seriji za goste zadel s strelom v levi zgornji kot vrat Rama. V tretji seriji je za domače izenačil Jiří Hudler, zmagovalca pa ni odločil niti Jeff Carter, ki ga je Ramo "prebral". V četrti seriji je Sean Monahan še drugič na tekmi ugnal Quicka, Mike Richards pa je zgrešil in zmaga je ostala doma, Kralji pa so vpisali tretji zaporedni poraz.

Kot zanimivost velja omeniti, da so imeli Kralji kar 44 strelov proti vratom, Kanadčani pa le 18. Prav tako je zanimiv podatek, da na tekmi ni bilo niti ene izključitve. To se je Los Angelesu pripetilo prvič po februarju 1977. Že v noči na petek bodo Kralji odigrali predzadnjo letošnjo gostujočo tekmo v rednem delu sezone. Iz Calgaryja se selijo v Edmonton, kjer se bodo pomerili z zadnjeuvrščeno ekipo zahodne konference. Redni del bodo končali v noči na nedeljo proti Anaheimu.

Prednost domačega ledu Morskim psom

Ekipa Los Angeles Kings bo po rednem delu letošnje sezone zasedla tretje mesto v pacifiški skupini, po zadnjih dvobojih onstran Atlantika pa je že jasno, da se bodo Kralji v prvem krogu končnice pomerili z moštvom San Jose Sharks, ki bo po porazu v Anaheimu, pri najboljši ekipi zahoda, z 2:5 zasedel drugo mesto v skupini.

Po novem sistemu med seboj v prvem krogu končnice igrata drugo- in tretjeuvrščena ekipa skupine. Prednost domačega igrišča bodo imeli Morski psi. Nazadnje sta se Los Angeles in San Jose v prvem krogu končnice pomerila pred tremi leti, ko so s 4:2 v zmagah napredovali Morski psi.

Dallas v težavah, Detroit 23. zaporedoma

Dallas si je v boju za zadnje mesto v končnici zahoda privoščil nov spodrsljaj: doma je izgubil proti Columbusu z 1:3. Kljub temu ima še vedno dve točki prednosti pred Phoenixom, ki pa ga v nasprotju z zvezdami do konca rednega dela čakajo še tri tekme (Dallas ima zgolj še dve). Si je pa končnico zagotovil Columbus, in sicer drugič v zgodovini kluba.

Branilci naslova iz Chicaga so s 3:2 po podaljšku odpravili Montreal, obe moštvi sta si že prej zagotovili končnico, tako kot Pittsburgh, ki je ponoči s 4:3 po kazenskih strelih premagal Detroit. A točka je bila vseeno dovolj, da bodo ljubitelji lige NHL v končnici, 23. zaporedoma, spremljali tudi nekdanje moštvo Jana Muršaka.

Liga NHL, izidi:

Calgary Flames : Los Angeles Kings 4:3**
Chicago Blackhawks : Montreal Canadiens 3:2*
Pittsburgh Penguins : Detroit Red Wings 4:3**
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 1:3
Anaheim Ducks : San Jose Sharks 5:2

* – po podaljšku
**
– po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.