Šport
29 ogledov

Kralji zaman obstreljevali Kinkaida

anže kopitar los angeles kings Profimedias
New Jersey Devils so z nogometnim izidom 1:0 premagali Los Angeles Kings in ekipi Anžeta Kopitarja prizadejali 19. poraz v letošnji sezoni lige NHL.

En zadetek, in to v prvi tretjini, je bil dovolj, da so New Jersey Devils premagali Los Angeles Kings. Za slednje je to 19. poraz v ligi NHL, s katerim še vedno ostajajo vodilni v pacifiški skupini oziroma četrti na zahodu.

Junak tekme je bil vratar domačih Keith Kinkaid, ki je ubranil vseh 28 strelov in tako prvič v karieri v ligi NHL ohranil mrežo nedotaknjeno. Strelec zadetka v šesti minuti tekme, ko so imeli Kings igralca manj na ledu, pa je bil David Schlemko, ko je sprožil od daleč, plošček pa je na poti do mreže zadel še enega od igralcev in malce spremenil smer.

Na vprašanje ameriških novinarjev, ali so imeli Kalifornijci smolo na tej tekmi, je trener slednjih Darryl Sutter dejal: "Na teh tekmah ni smole. Dvoboji so pač izenačeni. Če se zgolj zanašaš na srečo, potem nisi v pravi ligi."

S samo igro pa je bil zadovoljen. "Igrali smo res dobro. Najbolje na tej turneji gostovanj. Igrali pa smo proti ekipi, ki je prejela najmanj zadetkov v ligi in ko igraš tri tekme v dobrih treh dneh, potrebuješ večji učinek od igralcev, ki prej niso toliko igrali. To je ta razlika," je še pojasnil Sutter.

Los Angeles, ki je igral brez Mariana Gaborika in Jonathana Quicka, čakajo še tri gostovanja v nizu. Čez dva dni v Washingtonu, nato v St. Louisu in 20. februarja v Nashvillu. New Jersey, ki bo v noči na sredo gostil Philadelphio, je prišel do svoje tretje zaporedne zmage in je šesti v vzhodni konferenci.

Na drugih tekmah je Buffalo s 4:1 odpravil Colorado, potem ko je v prvi tretjini dosegel tri zadetke, Detroit pa je s 6:5 odpravil Boston, pri čemer je Pavel Dacjuk - tako kot Henrik Zetterberg - dosegel dva zadetka in podajo. S tem je presegel mejo 900 točk v NHL. Pri gostih je Brad Marchand dosegel gol že po osmih sekundah tekme in v tem pogledu postavil rekord franšize.

Tampa Bay je izgubila proti St. Louisu z 1:2, New York Rangers pa so s 3:1 odpravili Philadelphio. Derek Stepan je prispeval dva zadetka za zmagovalce, ki so točkovno poravnani s Florido (70) na drugem mestu vzhodne konference. V tej še vedno prednjači Washington (84).

V zahodni konferenci sta s po 77 točkami na vrhu Dallas in Chicago, sledita St. Louis (73) in Los Angeles (69).

keith kinkaid new jersey devils | Avtor: Profimedias Profimedias

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Los Angeles Kings 1:0
Anže Kopitar en strel v 22 minutah za Los Angeles

Buffalo Sabres : Colorado Avalanche 4:1
Detroit Red Wings : Boston Bruins 6:5
Tampa Bay Lightning : St. Louis Blues 1:2
New York Rangers : Philadelphia Flyers 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.