Šport
14 ogledov

Kralji zmagali, Anže podal

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma Žurnal24 main
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL z 2:0 v domači dvorani premagali Boston Bruins, kar je bila še njihova peta zaporedna zmaga nad to ekipo.

Slovenec v dresu Los Angeles Kings Anže Kopitar je vknjižil točko s podajo pri drugem golu, ko je na 2:0 povišal Andrej Loktjonov. Že v uvodni tretjini je za Los Angeles zadel Ryan Smyth.

Naslednji obračun Kopitarja in Kralje čaka po prostem dnevu, ko bodo v svoji dvorani gostili ekipo iz San Joseja. V sredo čaka tekma tudi Detroit Red Wings z Janom Muršakom. Detroit bo v domači dvorani gostil moštvo New Jersey Devils.
Strokovnjaki so napovedovali izenačen obračun, saj sta ekipi na prejšnjih štirih tekmah zmagovalca poiskali v podaljšku ali izvajanju kazenskih strelov. Tokrat pa je to preprečil domači vratar Jonathan Quick, ki je popravil vse napake svojih branilcev in 13. v karieri ostal nepremagan. "Zadnje tedne nismo igrali dobro, zato so manjkale tudi zmage. Zdaj smo pokazali, da znamo igrati dober hokej," je po tekmi ocenil Quick, ki je bil po 34 uspešnih obrambah deležen številnih čestitk soigralcev.

Najvišjo zmago večera je dosegel Vancouver, ki je doma s 7:1 ugnal Dallas. Odločilne so bile uvodne minute, ko so gostitelji po le petih strelih na nasprotna vrata že vodili s 3:0. Zadeli so Alexandre Burrows, Ryan Kesler in Christian Ehrhoff. Največ hokeja za plačane vstopnice pa so dobili gledalci v New Yorku, kjer je moštvo Rangers ugnalo hokejiste iz prestolnice šele po izvajanju kazenskih strelov (2:1). Odločilni gol je dosegel Artem Anisimov.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Boston Bruins 2:0
Smyth, Loktionov

Washington Capitals : New York Rangers 1:2*
Hendricks; Gaborik

Colorado Avalanche : St. Louis Blues 4:3
Yip 2, Shattekirk, Stoa; McClement, Brewer, Backes

Carolina Hurricanes : Toronto Maple Leafs 6:4
Corvo, McBain, Sutter 2, Skinner, Cole; Kaberle, Brent 2, Brown

Calgary Flames : Nashville Predators 3:1
Glencross, Iginla, Morrison; Legwand

Vancouver Canucks : Dallas Stars 7:1
Burrows, Kesler, Ehrhoff, Samuelsson, Sedin, Raymond, Hamhuis; Richards

*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.