Šport
0 ogledov

Kralji zmagali, Kopitar brez točk

Na tekmi med Montrealom in Ottawo je bilo veliko vroče krvi. Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL so Los Angeles Kingsi presenetljivo v gosteh ugnali Predatorje iz Nashvilla. Anže Kopitar ob zmagi ni vknjižil novih točk. Detroit je zabeležil peto zaporedno zmago.
 

Liga NHL

Atlanta : Calgary  6:4
Boston : Tampa Bay 1:3
Detroit : Dallas  5:3
Montreal : Ottawa 0:3
Nashville : Los Angeles 1:4
Minnesota : New Jersey 3:4 *
Colorado : Edmonton 5:1
Phoenix : Vancouver  2:0
* po kazenskih strelih

V Nashvillu so Los Angeles Kingsi presenetljivo visoko premagale domače Predatorje . Gole za Los Angeles so prispevali Aleksander Frolov , ki je bil uspešen kar dvakrat, ter Kevin Dallman in Matt Ellis . Slednji je slabi dve minuti pred koncem tekme zadel prazen gol. Edini zadetek za gostitelje je dosegel J.P. Dumont .

Na ostalih srečanjih so Atlanta Thrashers s 6:4 premagali Calgary Flames, Detroit Red Wings so bili od Dallas Stars boljši s 5:3, Colorado Avalanche od Edmonton Oilers s 5:1, Phoenix Coyotes pa od Vancouver Canucks z 2:0. Še tri ekipe so pred domačimi gledalci izgubile. Boston Bruins so morali z 1:3 priznati premoč Tampa Bay Lightning , Montreal Canadiens so proti Ottawa Senators klonili z 0:3, hokejisti Minnesota Wild pa so po kazenskih strelih proti New Jersey Devils izgubili s 3:4.


Anže Kopitar ob zmagi Kraljev ni vknjižil novih točk. © Getty Images

 
Ekipa Detroit Red Wings si je kot prva zagotovila mesto v končnici, sinoči je s 5:3 premagala Dallas Stars . Dva gola je prispeval Pavel Dacjuk , ki je k temu dodal še podajo. Detroit je zmagal še petič zapored in je tudi ob tem dejstvu s 100 točkami upravičeno vodilna ekipa v ligi. Rdeča krila so 100 točk dosegla že osmo sezono zapored, kar je izenačen rekord ekipe Montreal Canadiens , ki je 100 točk ali več dosegla med sezonami 1975-82. Za Red Wingse so zadeli še Johan Franzen , ki je dodal še podajo, ter Mikael Samuelsson in Valtteri Filppula . Gole za Dallas so prispevali Trevor Daley , Jere Lehtinen in Brenden Morrow , Joel Lundqvist pa je dodal dve podaji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.