Šport
7 ogledov

Kranjec: "Čim prej hočem domov"

olimpijske igre Vancouver 2010 ekipna skoki Kranjec
1/26
Žurnal24 main
Avstrijci so z največjo razliko v zgodovini zimskih olimpijskih iger osvojili zlato olimpijsko kolajno v ekipni tekmi na veliki skakalnici. Slovenci so tekmovanje zaključili na osmem mestu.
Analizo tekem skakalcev v Whistlerju je za zurnal24.si podal Vasja Bajc. Preberite tukaj.

Avstriji so premočno dobili ekipno preizkušnjo in si vsaj malo zacelili rane po individualnih tekmah, kjer jim je zlato kolajno dvakrat odnesel Švicar Simon Ammann. Ta včeraj ni tekmoval, saj Švica nima štirih skakalcev. Srebro so osvojili Nemci, bron pa Norvežani.

Kranjec: Domov na počitek
Za Slovenijo so skakali Primož Pikl, Mitja Mežnar, Peter Prevc in Robert Kranjec. Zadnji je v drugi seriji pristal pri 139 metrih, kar je bila slovenska daljava dneva.

Čim prej želim domov, da ne bi predolgo ostajal tu. Spočiti se moram za skandinavsko turnejo, kjer želim priti med najboljših deset v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Robert Kranjec

"Ostale ekipe so zelo močne. Nemci so se tokrat zelo izkazali. Želeli smo dati vse od sebe, to nam je kar uspelo. Nismo imeli tistih dodatnih metrov, smo se pa vsi potrudili po najboljših močeh," je dejal Kranjec in razkril načrte do konca sezone: "Čim prej želim domov, da ne bi predolgo ostajal tu. Spočiti se moram za skandinavsko turnejo, kjer želim priti med najboljših deset v skupnem seštevku svetovnega pokala. Potem pa nas čakajo še poleti v Planici. Kaj si želim tam? To vam povem kasneje."

Tudi olimpijski nastopi so potrdili, da ima Slovenija v svojih vrstah enega največjih talentov za prihodnje sezone. Peter Prevc je sicer še nevajen novinarskih mikrofonov, v zraku pa vedno večkrat zasenči velike mojstre.

"Prvi skok je bil še kar soliden, v drugo sem bil pa malce preveč napadalen. Zato je bil krajši. Nekje vmes no, nisem ne zadovoljen in ne razočaran. Lahko rečem, da se je tekma razpletla dokaj v skladu z mojimi pričakovanji. S svojim nastopom v Kanadi pa sem zelo zadovoljen. Te olimpijske igre so bile enkratne."

Želeli smo si več, ampak dejstvo je, da so si ekipe zelo blizu in v takih razmerah bi morali danes imeti štiri močne fante.
Matjaž Zupan

Zupan: "Morali bi imeti štiri močne"
Tekmo je ocenil tudi glavni trener Matjaž Zupan, ki je povedal: "Z izjemo Avstrijcev so ekipe zelo skupaj. Stvar dneva je, katere reprezentance so spredaj. Tekmo smo začeli preveč trdo, tudi v nadaljevanju, razen Petrovega prvega in Robijevega drugega skoka, ni bilo tiste prave sproščenosti. Mitja je sicer skakal na svoji ravni, morda še malo nad njo. Želeli smo si več, ampak dejstvo je, da so si ekipe zelo blizu in v takih razmerah bi morali danes imeti štiri močne fante."

Skakalci se v domovino vračajo v torek. Najprej je bila njihova pot pod vprašajem zaradi stavke v letalski družbi Lufthansa, a naj bi se stvari uredile.

ZOI; smučarski skoki, ekipna tekma (velika skakalnica), rezultati:

1. Avstrija 1107,9 (Loitzl, Kofler, Morgenstern, Schlierenzauer)
2. Nemčija 1035,8 (Neumayer, Wank, Schmitt, Uhrmann)
3. Norveška 1030,3 (Bardal,Hilde, Remen Evensen, Jacobsen)
4. Finska 1014,6
5. Japonska 1007,7
6. Poljska 996,7
7. Češka 981,8
8. Slovenija 958,8 (Primož Pikl, Mitja Mežnar, Peter Prevc, Robert Kranjec)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.