Šport
6 ogledov

Kranjec: "Imam boljše občutke"

Lani je bil odličen na poletih, letos na običajnih napravah ne najde forme. (Fot Žurnal24 main
Skakalci potujejo na turnejo štirih skakalnic. Cilje je: "12. mesto enega izmed četverice v skupnem seštevku," pove Franci Petek in prizna: "Pri opredelitvi ciljev smo napravili pol koraka nazaj."

Glede na izide v zadnjem času smo pri opredelitvi ciljev napravili pol koraka nazaj. Osnovni cilj ostaja 12. mesto enega izmed četverice v skupnem seštevku turneje. Če se bomo temu zelo približali, pa bomo tudi zadovoljni.
Franci Petek
Primož Pikl, Peter Prevc, Robert Kranjec in Jurij Tepeš bodo Slovenijo zastopali na 59. novoletni skakalni turneji. Cilj vodstva reprezentance je ena uvrstitev do 12. mesta v skupnem seštevku turneje. Ta se bo začela 29. decembra v Oberstdorfu, nadaljevala v Garmischu in Innsbrucku ter končala šestega januarja v Bischofshofnu.

Slovenska reprezentanca je pred odhodom na novoletno turnejo vadila v Kranju, kjer je imela po besedah glavnega trenerja Matjaža Zupana kljub slabemu vremenu zelo dobre pogoje. "Zahvalil bi se rad vsem, ki skrbijo za skakalnico, saj smo imeli kljub slabemu vremenu, odjugi in dežju zelo dobre pogoje za trening. V Kranju smo imeli štiri tehnične skakalne treninge in tudi kondicijsko vadbo. Hladilni sistem na zaletišču ter umetni sneg na doskočišču sta nam omogočila dva dneva treningov, in to prav zadnja, ko je bilo skoke še mogoče opraviti. Videl sem kar nekaj lepih skokov naših tekmovalcev, zato sem prepričan, da lahko na naslednjih tekmah naredimo korak naprej."

"Glede na to, da je deževalo, nama je trening zelo dobro uspel. Kot vsako leto ni bilo pravega časa za paznike. Vadba je dobro potekala in sem vesel, da imam v počepu boljše občutke. Imam sestavljen okvir in se na skakalnici bolje znajdem, kot sem se pred tem v sezoni," je dejal Kranjec, najboljši slovenski skakalec zadnjega obdobja, ki pa mu v tej zimi ne gre po načrtih.

Peter Prevc | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prevc je na 27. mestu skupnega seštevka pokala trenutno najvišje uvrščeni slovenski skakalec zime. V švicarskem Engelbergu je bil 19. decembra 17. "Pričakujem, da bom nadaljeval zgodbo iz Engelberga in dosegal dobre rezultate, ki so se mi pred tem štirikrat izmaknili," je na novinarski konferenci tik pred odhodom v Oberstdorf upanje izrazil Prevc. "Na zadnjih treningih mi ni šlo po željah. Želim si ponovne uvrstitve med trideseterico pokala. Vse štiri skakalnice, posebej Oberstdorf in Garmisch-Partenkirchen, mi dokaj ustrezajo," je povedal Tepeš. "Želim nadaljevati skakalne predstave, ki sem jih dosegal v zadnjem času. Osredotočil se bom le na skakalne prvine, o rezultatih in uvrstitvah pa še ne razmišljam," je pojasnil Pikl.

Zupan je povedal, da se zdravstveno stanje Jerneja Damjana izboljšuje in naj bi se že proti koncu tedna spet pojavil na skakalnicah. Avstrijca Andreas Kofler in Thomas Morgenstern sta po Zupanovem mnenju prva favorita za zmago na novoletni turneji, za njima pa Poljak Adam Malysz in Švicar Simon Ammann. Zmago iz minule sezone bo branil Kofler, ki je v skupni razvrstitvi pokala drugi, pred njim je le Morgenstern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.