Šport
14 ogledov

Kranjec in Damjan na trening

zupan01_bot_spo_221108_main Žurnal24 main
Robi Kranjec in Jernej Damjan bosta izpustila tekmo v Kuopiu (na tekmi bosta nastopila Prevc in Pikl) in se bosta skupaj z Matjažem Zupanom odpravila na trening v Lillehammer.

Slovenska skakalna reprezentanca je bila na torkovih kvalifikacijah pred sredino tekmo svetovnega pokala v finskem Kuopiu polovično uspešna. Nastop na drugi posamični tekmi sezone sta si zagotovila Peter Prevc in Primož Pikl, medtem ko sta bila Mitja Mežnar in Jurij Tepeš prekratka.

Kvalifikacije za tekmo v Kuopiu, ki se bo začela v sredo ob 17. uri, je dobil Norvežan Anders Bardal, ki je za 124 metrov dolg skok dobil 121,5 točke. Na drugem mestu je končal Prevc, ki je bil s 124,5 metra sicer najdaljši med kvalifikanti, a je imel več vetrovnega odbitka od Bardala. Na tekmo se je s 110 metrov dolgim skokom uvrstil še Primož Pikl, ki je imel 27. dosežek med 58 kvalifikanti.

S 45. mestom se na tekmo ni uvrstil Mitja Mežnar (101,5 m), ki je dobil priložnost namesto Robija Kranjca. Slednji se je skupaj z Matjažem Zupanom in Jernejem Damjanom odpravil na trening v Lillehammer. Prekratek v kvalifikacijah pa je bil tudi Jurij Tepeš, po 97 metrih pa je pri vožnji v iztek padel in zasedel predzadnje mesto v kvalifikacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.