Šport
56 ogledov

Kranjec izenačil najboljši dosežek

žan kranjec EPA
V Alta Badii v italijanskih Dolomitih je na sporedu četrti veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev na klasični progi Gran Risa.

Avstrijec Marcel Hirscher je vodil po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Alta Badii. Drugi je bil Francoz Mathieu Faivre (+0,21), tretji pa Italijan Florian Eisath (+0,81). Najboljši slovenski predstavnik Žan Kranjec je bil deveti (+1,44), Štefan Hadalin pa je odstopil.

Pred drugo Kranjčevo vožnjo je bilna vrhu Italijan Luca De Aliprandini, slovenski smučar pa ga je ugnal za 25 stotink in tako povedel pred nastopom najboljše osmerice iz prvega teka. Na prvem mestu je Slovenec ostal tudi pred nastopom najboljših štirih, nato pa je za njim zaostal tudi odlični Norvežan Henrik Kristoffersen. Kot prvi je Kranjca ugnal domačin Eisath, napad slednjega pa je odbil tudi Faivre. Sledil je le še natop Hirscherja. Avstrijec je opravičil vlogo favorita in prišel do svoje 41 zmage v svetovnem pokalu, drugega Francoza je ugnal za 71 stotink. Kranjec je izenačil svojo najboljšo uvrstitev, četrti je bil že na uvodni tekmi sezone v Söldnu.

"Po dveh odstopih se je bilo kar težko zbrati, boril sem se sam s sabo: kaj, če bo še kakšen odstop ali pa da se bom preveč sprostil. A moram reči, da mi je prva vožnja kar solidno uspela, sicer sem imel še malo rezerve v tveganju. Samo smučanje je bilo sicer dobro. V drugi sem to še popravil in moram reči, da je bila vožnja res dobra. Res sem vesel, da mi je uspel rezultat po dveh ničlah. Po četrtem mestu se mi je odvalil kamen s srca. Sicer spet ni bilo stopničk, a za to bo še čas, tako da sem res vesel," je po uvrstitvi tik pod vrh menil najboljši slovenski veleslalomist.

Na prvih treh veleslalomih sta sicer slavila Francoza, Alexis Pinturault je dobil tekmo v Söldnu in drugi veleslalom v Val d'Iseru, Mathieu Faivre pa je bil najhitrejši na prvem veleslalomu v Val d'Iseru.

Več sledi...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.