Šport
4 ogledov

Kranjec je osvojil 24. mesto

Marcel Hirscher EPA
Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec uvodnega veleslaloma svetovnega pokala alpskih smučarjev v Söldnu. Žan Kranjec je bil 24.

Hircherju se je najbolj približal Nemec Fritz Dopfer (+ 1,58), tretje mesto pa je osvojil Francoz Alexis Pinturault (+ 2,06). Edini slovenski finalist Žan Kranjec je po 18. času v prvi vožnji v drugi zdrsnil na 24. mesto (+ 4,49).

Drobtinice niso zanj

Na drugi progi se je Kranjec sicer želel zavihteti vsaj med petnajsterico. A po dobrem začetku je ob prehodu v strmi del proge naredil nekaj napak, ki so se potem nadaljevale tudi v naslednjih zavojih. Vseeno se je boril do konca in se na koncu veselil drugih točk svetovnega pokala, a uvrstitev ni bila tisto, kar si je zaželel, saj je bil za mesto slabši od lanskega prvenca v Alti Badii, ko je bil 23.

"Prva vožnja je bila dobra, v drugi pa se nisem našel. Že od starta naprej je bilo samo mučenje, takoj sem vedel, da to ni to. Enostavno nisem imel občutka na smučeh. Enostavno ni šlo. Eno potrditev sem dobil, da se lahko z eno dobro vožnjo zavihtim zelo visoko. Na tem bomo gradili naprej, da bom tudi na tekmi sestavil dve dobri vožnji, samo ena je premalo. S temi drobtinicami se ne bom zadovoljil," je dejal Kranjec, ki bo 15. novembra dopolnil 22 let.

Ligety brez četrte zaporedne zmage

Branilec zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev Hirscher je sicer vodil že po prvi vožnji, ko je bil za 19 stotink sekunde hitrejši od Američana Teda Ligetyja, najboljšega veleslalomista minule zime, olimpijskega in svetovnega prvaka v tej disciplini. Ligety je med večjimi osmoljenci, na ledeniku Rettenbach je naskakoval svojo že četrto zaporedno zmago, a je po veliki napaki na drugi progi osvojil šele 10.mesto (+ 3,02).

Skupno 16 točk za 22. in 24. mesto

Žan Kranjec je v prvi vožnji z zaostankom 2,86 sekunde za vodilnim ob prihodu v cilj s številko 32 vpisal 18. čas, kar je že pomenilo zanesljivo uvrstitev med trideseterico. Kasneje ga ni prehitel nihče od tekmecev. S startno številko 66 je nastopil še Mišel Žerak, a mu ni uspelo prismučati do cilja.

Slovenska odprava na uvodni tekmi sezone ni navdušila. Od šesterice slovenskih tekmovalcev na veleslalomski premieri v sezoni sta le dva osvojila točke. V soboto je Tina Maze zasedla 22. mesto, kar je bilo daleč od pričakovanj.

Naslednje tekmovanje svetovnega pokala bo šele čez tri tedne, ko bodo na svoj račun prišli slalomisti v finskem Leviju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.