Šport
10 ogledov

Kranjec letos po četrto zmago v Planico

Kranjec Kulm Bad Mitterndorf poleti svetovni pokal EPA
Robert Kranjec je vzradostil svoje navijače z zmago na poletih na Kulmu, kjer je slavil že drugič. Tudi na drugi tekmi je bil blizu, končal jo je kot peti. In si kljub naporenemu dnevu in nahodu vzel čas tudi za zurnal24.si.

"Na splošno sem zelo zadovoljen. Druga tekma je bila zelo težka. Ne rečem, da se ne bi dalo storiti več. Prvi polet je bil kljub slabim pogojem dolg. Pri drugem pa je bil malo dolg dan, malo sem prehlajen, malo sem 'kiksnil' in tako sem ostal zadaj. Vesel sem petega mesta, ves dan je bil lep, a zelo naporen. S temi občutki moram iti naprej in se bom še veselil letos,“ je za zurnal24.si iz Kulma, kjer si je priboril tretjo zmago v karieri in na drugi tekmi osvojil še izvrstno peto mesto, sporočil Robert Kranjec.

Kulm vam očitno izredno ustreza. Tu ste zmagali že pred dvema letoma. Kaj ima Kulm, česar druge naprave nimajo?
Vzdušje je zelo lepo, veliko je gledalcev. Navijajo, ampak ne tako kot v Planici. Slovenci res navijajo za vse, tu pa za domačine. Napravijo tudi spektakel z letali. Drugače je kot na drugih tekmah svetovnega pokala, ki so občasno že dogločasne.

Vas je spravilo iz tira, ko je žirija dvakrat spremenila zalet na prvi tekmi?
Ne, zato delaš s psihologom, da te pripravi na takšne reči in se ne obremenjuješ. Svoje moraš oddelati v kakršnihkoli okoliščinah.

Ste v ciljni areni zelo trepetali za zmago?
Vesel sem bil že tega, da sem poletel na stopničke. Zmaga je bila rahlo nepričakovana.

To je tretja zmaga v vaši karieri. Kdaj sledi Planica?
Upam, da pride Planica letos na vrsto. Če bi sodil po svojih občutkih in videnjih, kar sem spremljal in doživljal, bi se moralo zgoditi že v lanski sezoni.

Kaj boste počeli do odhoda v Zakopane in kakšne cilje ste si postavili za nastopanje tam?
Ponedeljek in torek bosta dneva za kondicijsko pripravo, v torek bom v Kranju še malo preizkusil opremo. Rad bi šel na tekmo z lepimi občutki. Treba je biti zbran in delati to, kar trenutno delam. Rezultatsko bom vesel, če bom vselej med deseterico, kar bo bolje, bo super.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.