Šport
14 ogledov

Kranjec: "Nisem hotel izpasti mevžast"

Robert Kranjec Planica Boštjan Tacol
Robert Kranjec je letošnjo odlično sezono in naslov svetovnega prvaka v poletih okronal z zgodovinsko prvo slovensko zmago v Planici. "Super je bilo, drugače kakor v Vikersundu ali Avstriji. Lepo mi je bilo."

"Ne, na odru ni bilo cmoka. Super je bilo, drugače kakor v Vikersundu ali Avstriji. Lepo mi je bilo. Če bi želel, bi lahko pritekla kakšne solza, toda nisem hotel izpasti mevžast," je po zmagi za TVS 2 dejal slovenski rekorder Robert Kranjec, ki je v prvi seriji poletel 227,5 metra (daljava dneva), v drugo pa z 215 metri le še potrdil, da mu trenutno v poletih ni para.

Kranjec v četrtek v prvih poletih na ostareli velikanki ni bil najbolj prepričljiv in je še zbiral svoje občutke. Danes pa je deklasiral vso konkurenco, sploh prvi skok je bil izjemen, kar je potrdil tudi Kranjec. "Res je morda delovalo, da včeraj ni šlo vse tako, kot bi moralo iti. Prvih dveh skokov nikoli ne odskačem idealno, ker noge ne dajo, ker je adrenalin prisoten. Danes pa sem v prvo naredil tak skok kot v Vikersundu, ko sem zmagal, in me je odneslo. Pri drugem pa me ni povsem 'povleklo skozi', ampak sem imel iz prve serije dovolj prednosti, da sem lahko zmagal," je dodal Kranjec.

Štirikratni zmagovalec tekem za svetovni pokal bo v nedeljo na zadnji tekmi sezone poskušal potrditi še mali kristalni globus v poletih. Trenutno ima na prvem mestu 35 točk pred Japoncem Daikijem Itom. "Da bi rekel, da bo kaj lažje tekmovati, daleč od tega, ker je treba vedeti, da je Martin Koch v odlični formi. Daiki Ito morda danes ni najbolje skočil, ampak on je dokazal, da zna leteti. Če jaz naredim dva 'kiksa', sem hitro lahko sedmi in se stvari obrnejo na glavo, tako da bo potrebno ostati zbran vsak skok. Ničesar ne smem prepuščati naključju in delati svoje najboljše skoke. Mali kristalni globus je treba odmisliti, to je definitivno. Konec koncev, tudi če jaz naredim dva perfektna skoka, je še vedno lahko kdo boljši od mene, saj je konkurenca zelo velika in tega se je potrebno zavedati. Jaz upam, da mi uspe. Če mi ne bo, bom pač športno priznal poraz. Tisto glavno, kar je letos štelo (zlata kolajna s SP v poletih, op. a.), jaz imam in bom s tega stališča zagotovo vesel. V vsakem primeru pa bom med prvimi tremi v skupnem v poletih, kar bo tudi lepo," bo Kranjec v nedeljo povsem sproščen.

Še pred odločitvijo v posebnem seštevku poletov pa Kranjca in ostale kolege v slovenski reprezentanci čaka še sobotna ekipna tekma. Trenutno najboljši slovenski skakalec verjame, da se lahko zavihtijo zelo visoko, ob glasni podpori gledalcev bo vse skupaj še lažje: "Veselim se jutrišnjega dne. Sobote so sploh posebne, ker sem pride takšna množica ljudi. Ko z vrha pogledaš dol, mislim, da ni prizorišča tekem v Sloveniji, kjer bi na eno mesto lahko spravili takšno množico. Mi bomo čim bolj sproščeno delali, Goran (Janus, glavni trener, op. a.) nas ima pod kontrolo, tako da bomo zagotovo šli na polno. Jaz upam, da nam tudi jutri uspe kakšen lep ekipni rezultat. Sproščeni pa smo že tako ali tako. Danes je tudi Šinki (Jure Šinkovec, op. a.) super skočil, Jurij (Tepeš, op. a.) prav tako, še enega pa bomo potegnili s sabo in leteli. Upam, da čim dlje v 'podn'."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.