Šport
12 ogledov

Kranjec pri padcu nategnil kolensko vez

jurij tepeš olimpijske igre soči smučarski skoki
1/5
Reuters
Za Roberta Kranjca so se kvalifikacije za nedeljsko tekmo na srednji skakalnici nesrečno končale. Drugič v treh dneh je padel, tokrat je storil napako po doskoku, saj mu je vzelo smučko in je končal v snegu. Njegov skok je sicer meril 100,5 metra.

Kranjec zaradi padca na kvalifikacijah naj ne bi nastopil na tekmi, na katero je bil uvrščen neposredno, saj je med desetimi najboljšimi v svetovnem pokalu. Med prvo deseterico se nahaja tudi Prevc, ki pa je vseeno pokazal lep skok, dolg 101,5 metra, s katerim bo na tekmi konkuriral za najvišja mesta. Med tistimi, ki so imeli nastop zagotovljen, sta bila daljša le Avstrijec Gregor Schlierenzauer in Nemec Severin Freund, oba sta skočila 104 metre.

Pred tem je Prevc v poskusni seriji skočil slabo. "V prvem skoku sva se s trenerjem dogovorila, da poskusiva nekaj novega v tehniki. A se mi ni posrečilo in v kvalifikacijah sem spet skakal po starem. Za ta skok sem se zbral in pripravil, kot da bi šlo za tekmo, in z njim sem lahko zadovoljen. To je nekaj takega, kar si želim, in vsekakor grem zdaj samozavestno, mirno ter sproščeno na tekmo," je dejal Prevc, ki je pokazal tudi lep telemark, s katerim imajo skakalci zaradi specifike skakalnice (Jernej Damjan pravi, da ni podobna nobeni drugi) veliko težav.

Na tekmi bosta poleg Prevca in Kranjca nastopila tudi preostala Slovenca. Jernej Damjan je bil v kvalifikacijah 14. (93,5 m), Jurij Tepeš pa 31. (89,5 m). Oba sta imela neugodne vetrovne razmere, ko pravita sama je bil Damjanov skok dober (trener Goran Janus se s tem ne strinja), Tepešev pa ne. "To so olimpijske igre. Na veter se ne bi izgovarjal, saj sem danes pokazal slaba skoka. Samo upam lahko, da bo jutri boljše, če ne jutri, pa na veliki skakalci," je povedal Tepeš.

Smučarski skoki, srednja skakalnica, kvalifikacije:

Komentarjev 2
  • sprehajalec 21:05 08.februar 2014.

    Šit Robi, kaj je narobe. Vedno si bil zanesljiv, kaj sedaj ti padci. Pero pa trener, da ne bosta sedaj eksperimentirala. Je čas za to doma. Šliri pa Freund sta oćitno doma eksperimentirala.

  • david112 20:51 08.februar 2014.

    na žalost si je potrgal vezi v kolenu ...povedali zdj na rtv v oddaji