Šport
14 ogledov

Kranjec: "Rekord jim privoščim"

Kranjec v drugi seriji ni pridobil nobenega mesta in je ostal deveti. (Foto: Reu Žurnal24 main
Norvežani živijo v velikem pričakovanju novega mejnika. Na prenovljeni letalnici so možni skoki do 250 metrov. Mnenje o rekordu sta za Žurnal24 delila Robi Kranjec in Janez Gorišek.

“V skakalno infrastrukturo Norvežani veliko vlagajo, medtem ko pri nas že leta vse stoji na mestu. Nov rekord si zaslužijo in sam jim ga iz srca privoščim,” je Robert Kranjec pokomentiral prevzem prvega mesta na lestvici največjih skakalnic na svetu. S kritično točko pri 225 metrih po novem vrh zaseda prenovljena naprava v Vikersundu. Robi vseeno meni, da padec mejnika ni samoumeven: “Če bodo pogoji enaki kot v Oberstdorfu, potem rekorda ne bo. Vse je odvisno od termike.”

Težko prek 240
Skakalnica Vikersundbakken je povečana in za 45 stopinj obrnjena v desno. Pri načrtu prenove je s svojimi izkušnjami s področja inženirstva sodeloval Janez Gorišek. “Kot vedno bo veliko odvisno od tehničnega delegata Jelka Grosa in vodje tekmovanja. So pa na odprtju skakalnice v sredo otroci mirno skakali prek 200 metrov. Rekli so: 'To je letenje!' Tudi brez termike bodo skoki dolgi do 240 metrov, vendar do 250 metrov še ne bo šlo. To je naša rezerva. Recimo ji kar pristajalna steza, če bi veter zapihal in tekmovalca ponesel dlje,” pravi oče planiške velikanke, ki se s Kranjcem strinja, da bo rekord s selitvijo v Vikersund prišel v prave roke. Lov na daljave se bo začel danes ob 16. uri s poskusno serijo in kvalifikacijami za sobotno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.