Šport
13 ogledov

Kranjec: "Zagotovite nam pogoje"

Matjaž Zupan v prihodnji sezoni ne bo več vodil slovenskih skakalcev. (Foto: Anž Žurnal24 main
Slovenski junak planiških poletov Robert Kranjec in trener Matjaž Zupan sta v izjavah za nacionalno televizijo opozorila na težave, s katerimi se soočajo. Zupan se po koncu sezone poslavlja.

"Opozicija včasih dela pretrdo," je v studiu nacionalne televizije v Planici dejal prvi trener smučarjev skakalcev Matjaž Zupan, ki se bo po pravkar končani sezoni svetovnega pokala poslovil s tega mesta. Novico o slovesu Zupana so po današnji tekmi v poletih v Planici potrdili slovenski skakalci, ki jim je trener sporočil svojo odločitev, Zupan pa je za zurnal24.si dejal: "V negativni energiji ne bom delal. Le en odstotek možnosti je, da ostanem."

V negativni energiji ne bom delal. Le en odstotek možnosti je, da ostanem.
Matjaž Zupan

Zupan je v studiu nacionalne televizije po tekmi sicer rekel, da energije ne primanjkuje in ni izrecno dejal, da zapušča trenersko mesto: "V sezono smo vstopili dobro pripravljeni, vendar pa nam na začetku ni šlo. Ni nas potrlo, vseskozi smo verjeli v ekipo. Z ekipnim duhom nam je tako uspelo sezono dobro zaključiti. Ponosen sem na fante. Morda bi že prej potrebovali kakšen tak rezultat, ki bi nam dal samozavest. Nismo daleč stran od konkurence, kar se vidi tudi po tekmah v Planici. Z uspehi v Planici smo utišali tiste, ki so hoteli prikazati črnino v slovenskih skokih, zaprli smo jim usta. Zdaj je čas za počitek in premislek, energije za vodenje ekipe pa je še veliko. Slovenska reprezentanca bo šla naprej. Močno zaledje imamo v fantih, ki so blesteli v celinskem pokalu. Veliko stvari je odprtih, veliko začetih. Čaka nas trdo delo. Priprava na sezono se bo začela že teden dni po Planici, saj moramo biti že junija dobro pripravljeni!"

V začetku sezone sem imel težave s kombinezoni, imel sem le enega in še tega slabega! Do sredine januarja sem sestavljal opremo. Šele po Oslu se mi je začelo odpirati. Če ni dovolj sredstev, ne moremo dobro nastopati.
Robert Kranjec

Na Zupanovo stran je odločno stopil tudi "srebrni“ Robert Kranjec: "Uspeh v Planici je energija za naprej. Upam, da se bodo stvari na smučarski zvezi zdaj hitreje odvijale. Lani do konca maja nismo vedeli, kako bodo potekale določene zadeve. Med sezono so na Matjaža letele kritike, ki so vplivale tudi na nas. Naj poudarim, da je težko skakati, če ti po glavi hodijo druge stvari. Te stvari nas obremenjujejo."

Želje glede novega trenerja? Mislim, da smo letos v reprezentanci zelo dobro delali, koga bo za trenerja postavilo vodstvo, pa bomo videli.
Jurij Tepeš

Kranjec je vodilnim v smučarski zvezi namignil tudi naslednje: "V začetku sezone sem imel težave s kombinezoni, imel sem le enega in še tega slabega! Do sredine januarja sem sestavljal opremo. Šele po Oslu se mi je začelo odpirati. Če ni dovolj sredstev, ne moremo dobro nastopati."

Slovenski rekorder v poletih je dejal še, da si bo od pravkar končane sezone poleg uspeha v Planici najbolj zapomnil ekipni bron s SP: "V Planici smo s tretjim mestom v moštveni tekmi dokazali, da na svetovnem prvenstvu nismo imeli sreče. Zasluženo smo se okitili z bronom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.