Šport
6 ogledov

Kranjec zapravil dobro uvrstitev

Robert Kranjec je bil po prvi seriji tekme smučarjev skakalcev v Oslu na odlične Žurnal24 main
Smučarski skakalci so na skandinavski turneji tokrat tekmovali v Oslu. Robert Kranjec (17. mesto) je v drugo zapravil uvrstitev s prve serije, ko je bil kar na šestem mestu. Vnovič je slavil Ammann, Prevc 14.

Na tekmi smučarskih skakalcev v Oslu, ki spada v sklop skandinavske turneje, je vnovič slavil Švicar Simon Ammann. Švicar, ki je od olimpijskih iger dalje nepremagljiv, je že v prvo pokazal, da tudi tokrat cilja na sam vrh. V drugi seriji mu vsa konkurenca ni prišla do živega. Še najbolj ga je ogrožal Poljak Adam Malysz, ki mu je uspel zares dober skok. Iz 13. mesta je tako napredoval na drugo. Izmed slovenskih tekmovalcev je najboljšo uvrstitev zabeležil mladi Peter Prevc, ki je pristal na končnem 14. mestu. Še bolje je kazalo Robertu Kranjcu in Jerneju Damjanu, ki sta bila po prvi seriji 6. oz. 12. Toda oba sta ga v drugo tudi zavoljo slabših vremenskih razmer polomila in izgubila veliko mest. Kranjec je tekmo zaključil kot 17., Damjan pa 24.

''Danes smo smo imeli malo smole. Predvsem Jernej in Robi sta skočila s v slabem vremenu. Peter je izkoristil dobre pogoje. Želeli smo si deseterico, bili smo blizu, a je bila tekma spremenljiva in vetrovna, tako da si poleg dobrega skoka moral imeti še srečo," je dogajanje v Oslu sklenil trener Matjaž Zupan.

S to tekmo se je zaključila sezona smučarskih skakalcev. V Oslu so podeljevali tudi kristalne globuse za najuspešnejše tekmovalce letošnje sezone. Robert Kranjec je "končno" prejel težko prigarani mali kristalni globus za najboljšega letalca letošnje sezone.

Pred tekmovalci so sedaj le še poleti v Planici, ki pa ne štejejo za točkovanje svetovnega pokala, temveč gre za svetovno prvenstvo, kjer bo Robert Kranjec znova eden izmed glavnih favoritov za naslov svetovnega prvaka.


Oslo - skoki: končni vrstni red:
1. Simon Ammann (ŠVI) 267,7 točke
2. Adam Malysz (POL) 258,7
3. Andreas Kofler (AVT) 251,5
4. David Zauner (AVT)251,4
...
14. Peter Prevc (SLO) 233,9
17. Robert Kranjec (SLO) 226,8
24. Jernej Damjan (SLO) 211,0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.