Šport
6 ogledov

Kranjec: "Zdaj vse poteka po načrtih"

Kranjec Kulm Bad Mitterndorf poleti svetovni pokal EPA
Najboljši slovenski smučarski skakalec Robert Kranjec je bil na prvi nedeljski tekmi v poletih na Kulmu prvi, na drugi tekmi pa je uspešen dan dopolnil še s petim mestom. S tem je napovedal tudi uspešne nastope na svetovnem prvenstvu v poletih, ki bo med 24. in 26. februarjem v norveškem Vikersundu.

"O Vikersundu in SP v poletih še ne razmišljam, do takrat je še veliko tekem. Nanje se bom še najprej osredotočal, o medalji na poletih pa bomo razpravljali po SP. Imamo zelo natrpan urnik v naslednjem obdobju. Tekme bodo v Zakopanah na Poljskem, potem sledi Japonska. Zelo sem si želel iti v deželo vzhajajočega sonca," je na novinarski konferenci po prihodu v domovino pojasnil Robert Kranjec, ki je najprej razrezal torto in dobil tudi šampanjec.

Enaintridesetletni Kranjec je Sloveniji s tretjo zmago v svetovnem pokalu v karieri priskakal jubilejno 30. zmago v svetovnem pokalu, s prvimi najvišjimi stopničkami v sezoni pa je v skupni razvrstitvi poletov na drugem mestu. "V nedeljo je bil moj dan. Zmagal sem, veselim pa se lahko tudi petega meta. Najbolje sem se počutil zadnji dan pred tekmo, ko je bilo to najbolj potrebno. Danes sem že nekoliko prehlajen. Bilo je težko in naporno, saj sem dolgo čakal na nastop. Vesel sem, da sem imel dobre pogoje, ne najboljših sicer, vendar take, kot jih letos še nisem imel. V prejšnjih sezonah sem tudi precej nihal v formi. Bil sem lahko ali med 10. ali 15. ali pa 30. in še kaj nižje. Zdaj poteka vse po načrtih. Ker je raven mojih skokov veliko višja, sem še vedno med dobitniki točk, tudi če ga malo polomim, tako da tudi v drugi seriji lahko precej popravim uvrstitev," je novo poglavje na svoji športni poti orisal Kranjec.

Trener Goran Janus se je zahvalil celotnemu strokovnemu delu panoge na Smučarski zvezi Slovenije za pomoč. "Na Kulmu bi se lahko vse skupaj tudi obratno obrnilo za nas, toda izkoristili smo svoje priložnosti. Veseli me, da poleg Kranjca napredujejo tudi ostali. Zdaj imamo 1.345 točk in smo četrti v pokalu narodov, ob koncu sezone pa želimo izboljšati slovenski rekord 2.315 točk, ki je bil dosežen v sezoni 2002/03," je napovedal Janus, njegov pomočnik Jani Grilc pa je dodal: "Mi smo že spomladi lani vedeli, da je Kranjec dobro pripravljen, zdaj je to tudi dokazal. Zadaj pa je še nekaj fantov, za katere še ne vemo, kdo bo odskočil višje od drugih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.