Šport
25 ogledov

Krim do naslova še 17-ič zapored

Jelena Grubišić bo tudi v prihodnji sezoni branila Krimova vrata. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Igralke Krima so ob oslabeli Olimpiji postale osamelec na vrhu slovenskega ženskega rokometa. Zagotovile so si že 17. zaporedni naslov državnih prvakinj. Kot zadnja je padla novomeška Krka.
Rokometašice norveškega Larvika so prvič v zgodovini osvojile evropsko Ligo prvakinj. Norveška ekipa je pred tednom dni na domačem igrišču premagala špansko Itxako Navarro s 23:21, na povratni tekmi v Pamploni pa je izgubila s 24:25 (11:10), kar je bilo dovolj za končno zmagoslavje.

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjih sedemnajstih letih absolutne kraljice domače scene, svojo premoč so potrdile tudi v sezoni 2010/11, ki so jo končale brez madeža in maksimalnim izkupičkom točk. Izbranke Marte Bon, ki jo bo v prihodnji sezoni predvidoma nasledil Tone Tiselj, so v tej sezoni dosegle tudi 18. zmago v slovenskem pokalu. Krim je sezono končal z zmago nad Krko s 37:23 (21:11).

Od prvoligaške druščine se poleg Burje, ki je že pred začetkom sezone ukinila člansko ekipo, poslavlja tudi Žalec, v slovensko elitno ligo pa vstopata Naklo Tržič in Polje, najboljši ekipi v 1. B SRL. Minula sezona je bila polna pretresov, najbolj kritično pa je pri Olimpiji. Nekdanji paradni konj slovenskega ženskega rokometa je na robu preživetja, v zadnjem času pa ga pri življenju ohranja le peščica entuziastov.

V prihodnji sezoni bo Krim zagotovo nastopal v ligi prvakinj, nastopi drugih slovenskih ekip na mednarodni klubski sceni pa so zaradi težkega gmotnega položaja pod velikim vprašajem. V pravkar končani sezoni sta slovenske barve v evropskih tekmovanjih zastopala le Krim in Olimpija, medtem ko sta se Zagorje GEN-I in Celeia Žalec odpovedali nastopu v pokalu challenge, Krka pa v pokalu pokalnih zmagovalk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.