Šport
21 ogledov

Krim in Cimos v drugem bobnu

Krim - Itxako 30:26 Žurnal24 main
V dunajskem hotelu Altmannsdorf bodo v torek ob 11. uri opravili žreb skupin v evropski rokometni Ligi prvakinj in prvakov za sezono 2011/12, Evropska rokometna zveza (EHF) pa je igralke Krima Mercatorja in igralce Cimosa Kopra uvrstila v drugi jakostni boben.

V najbolj kakovostnem rokometnem tekmovanju na stari celini so globlje sledi pustile krimovke, ki so dvakrat zmagale (2001 in 2003) ter trikrat nastopile v finalu (1999, 2004 in 2006). Koprčani, ki so v tej sezoni osvojili prvo mesto v državnem in pokalnem tekmovanju ter evropskem pokalu challenge, so doslej le enkrat igrali v Ligi prvakov. V sezoni 2008/09 se niso prebili v glavni del tekmovanja, saj so v skupini E, kjer so nastopali še ruski Čehovski medvedi, španski Portland San Antonio in romunska Steaua iz Bukarešte, zasedli četrto mesto.

Ekipa z Galjevice se v prvem delu tekmovanja Lige prvakinj ne bo pomerila s črnogorsko Budućnostjo, avstrijskim Hypom in španskim Itxakom, ki so prav tako v drugem jakostnem bobnu, njene možne tekmice so norveški Larvik, danski Midtjylland, madžarski Györ in romunska Oltchim Valcea iz prvega ter ruski Dinamo Volgograd, nemški Thüringer, francoski Metz in hrvaška Podravka Vegeta iz tretjega bobna, četrte tekmice pa bodo dobile po treh septembrskih kvalifikacijskih turnirjih, na katerih bodo natopile nekatere zares imenitne ekipe (danska Viborg in Randers, norveška Tertnes Bergen in Byasen).

Tekmovalni sistem Lige prvakinj ostaja nespremenjen: po prvem delu tekmovanja, ki se bo začel 1. oktobra, se bosta v glavni del (od 4. februarja do 11. marca prihodnje leto) uvrstili po dve najboljši ekipi iz vseh štirih skupin, v polfinale (prvi tekmi bosta na sporedu 31. marca ali 1. aprila, povratni pa 7. ali 8. aprila) pa po dve najboljši ekipi iz dveh skupin glavnega dela tekmovanja. Prva finalna tekma bo na sporedu 5. ali 6. maja, povratna pa 12. ali 13. maja.

Koprsko moštvo se bo v prvem delu Lige prvakov izognilo madžarskemu Veszpremu, hrvaškemu Zagrebu in danskemu AG Köbenhavnu, njegovi možni tekmeci pa so španska Barcelona, nemški HSV Hamburg, ruski Čehovski medvedi in francoski Montpellier iz prvega bobna, španski Ciudad Real, nemški Kiel, romunska Constanta in švicarski Kadetten Schaffhausen iz tretjega, ruski Sankt Peterburg, francoski Chambery, španski Ademar Leon in nemški Füchse Berlin iz četrtega ter madžarski Pick Szeged, danski Bjerringbro-Silkeborg, bosanska Bosna Sarajevo in poljska Wisla Plock iz petega jakostnega bobna. Šestega tekmeca bo slovenski rokometni prvak dobil po treh septembrskih kvalifikacijskih turnirjih ter posebnem turnirju povabljencev, na katerem bodo nastopili španski Valladolid, nemški Rhein-Neckar Löwen, poljski Vive Targi Kielce in francoski Dunkerque.

Prvi del, v katerem bo šest klubov razdeljenih v štiri skupine, se bo začel med 28. septembrom in 2. oktobrom, končal pa med 22. in 26. februarjem prihodnje leto. Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 14. in 18. marcem, povratne od 21. do 25. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo med 14. in 18. aprilom, povratne pa med 21. in 25. aprilom. Zaključni turnir Lige prvakov bo 26. in 27. maja, tretjič zapored pa ga bo gostila Lanxess Arena v Kölnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.