Šport
23 ogledov

Krim ostal še brez Bodnjeve

Ljudmila Bodnjeva bi igrala, čeprav komaj hodi. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto (18.15) v Stožicah igrale tekmo 5. kola Lige prvakinj proti Podravki. Skrbi vzbuja predvsem poškodba Ljudmile Bodnjeve, ki bržčas ne bo mogla nastopiti.

Ljudmilo Bodnjevo je v sredo močno "uščipnilo" v križu, zaradi česar je pristala v bolnišnici. Sama sicer hoče igrati, vendar po besedah iz Krimovega tabora izkušena ruska krožna napadalka komaj hodi, zato je njen nastop zelo vprašljiv.

Tako bo morala trenerka Marta Bon poiskati kar nekaj rešitev tako v obrambi kot napadu, saj ob Bodnjevi zaradi poškodbe manjka tudi druga krožna napadalka Dragana Cvijić. Večino "posla" bo namesto njiju morala opraviti še ena izkušena in vsestranska igralka Marina Vergeljuk, bržčas pa bo nekaj priložnosti dobila tudi mlada Sanja Gregorc.

"Gremo na zmago. Če dobim priložnost, jo bom izkoristila, če ne pa ... Sem del ekipe, tudi če sem na klopi. Pomembno je, da zmaga ekipa. Če bomo igrale tako kot v prvem polčasu proti Zvezdi, potem nam bo uspelo. Je pa ključ do uspeha obramba," je po treningu v Stožicah dejala 20-letna Gregorčeva.

Krim Gyor Maryna Vergeliuk Marina Vergeljuk Strile | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Bonova bo proti Podravki zaradi vseh težav s poškodbami verjetno uporabila bolj plitvo obrambo in s tem malce varčevala z močmi igralk, hkrati pa poskušala ustaviti krilne igralke Podravke. Predvsem Majo Zebić, ki je na prvi letošnji medsebojni tekmi v Ligi prvakinj (Krim je v gosteh slavil s 35:30) dosegla šest zadetkov.

Ob odsotnosti Cvijićeve in Bodnjeve bodo tako še večji delež morale dati krilne in zunanje igralke, kar ob formi Andree Lekić, Andree Penezić in Barbare Varlec ne bi smela biti prezahtevna naloga. Zelo verjetno bo prvič letos na klopi sedela tudi leva zunanja Szandra Zacsik, ki pa bo bolj ali manj le "za število", saj še vedno tarna nad bolečinami v rami.

Skupina D:

1. Györi 6
2. Krim 6
3. Zvezda 4
4. Podravka 0

Sicer pa se tekmeca poznata zelo dobro, v zadnjih letih sta se srečala na številnih tekmah, na katerih pa so bile večinoma uspešnejše Hrvatice. Iz tega črpajo tudi svoj optimizem in menijo, da če je Krim zmagal v Koprivnici, potem lahko Podravka v Ljubljani.

A sodeč po dosedanjem poteku tekmovanja Podravka nima prav veliko adutov za slavje v Stožicah, saj je vpisala štiri bolj ali manj zanesljive poraze. Bonova vseeno opozarja na igro Hrvatic, čeprav priznava, da jim manjka kakšna izjemna posameznica, predvsem strelka na zunanjih položajih.

Tekmo bosta sodila Švicarja David Wyss in Kevin Zowa.

Ob tem naj bi tekmicam v klubu grozila tudi kazen, če jim ne uspe dobiti vsaj ene tekme v tem tekmovanju, v igri pa je še vedno tudi pokal EHF. Motiva pri Podravki kljub štirim porazom torej ne bo manjkalo.

"Vedno se lahko zgodi, da te tekmec 'stisne' taktično, strelsko, psihološko, kot smo me Zvezdo. Ne bi želela, da se nam to zgodi. Vem pa, da možnosti obstajajo. Nevarnost je tudi ta, da bi bile Hrvatice s kombinatoriko, ki jo poznamo, preveč učinkovite. To bi pomenilo, da bi bile me zelo slabe v obrambi. To so dejstva in prizadevamo si, da bomo uspešnejše tako v napadu kot obrambi," pravi Bonova.

V obrambi bo eden od adutov tudi Alja Janković: "Pa ne samo jaz. Vse igralke bomo morale pokazati dobro igro, ne glede na to, da smo si odprle vrata v drugi del tekmovanja. Čaka nas nova pomembna tekma in šteje le zmaga." Tudi poraz pa nikakor ne bi bil usoden, saj bi Krim napredoval tudi v tem primeru, če konec tedna Zvezda izgubi na Madžarskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.