Šport
24 ogledov

Krim praznoval četrt stoletja

Krimove nagrajenke: Tanja Oder, Deja Ivanovič, Branka Mijatovič in Marta Bon.
1/32
Žurnal24 main
Mestni muzej Ljubljana je bil v četrtek prizorišče svečanosti, ko so se v čast 25-letnice rokometnega kluba Krim na enem mestu zbrali prijatelji in zaslužni za uspehe ljubljanskega kluba.

Na svečanem dogodku so se zbrala številna legendarna imena, ki so soustvarjala bogato zgodovino kluba. Slavnostni govorci so bili Zoran Janković, "oče" Krima, danes pa častni predsednik kluba in župan Mestne občine Ljubljana, Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije, in prvi predsednik Republike Slovenije, Milan Kučan. Prav vsi so poudarili pomembno vlogo Krima pri promociji slovenskega športa, mesta, države in njegovo vlogo pri vzgoji mladih.

 

Klonile proti Budućnosti

Rokometašice Krima Mercatorja so zvečer memorial Vinka Kandije na Kodeljevem začele s porazom proti Budućnosti. Dodobra prenovljena galjeviška ekipa je proti črnogorskim tekmicam klonila s 34:35 (17:21).

Svečani dogodek, ki mu je ton dajala priznana pevka Alenka Godec, je zaznamovala tudi podelitev priznanj najzaslužnejšim za uspehe kluba, ki se je v 25 letih dvakrat povzpel na vrh Evrope (v letih 2001 in 2003). Lepo izpeljan dogodek je zaznamovala še dražba Krimovega dresa s podpisi nekdanjih in sedanjih igralk. Izklicna cena je bila 250 evrov, prodan pa je bil za 1500 evrov, ki so jih prispevali navijači Krimovci. Zbrana sredstva so poklonili Materinskemu domu Ljubljana. Zadnje dejanje v pestrem programu je bila domiselna modna revija igralk v športnih in modnih oblačilih ter v obutvi znamke Hummel, prav na koncu pa so vse generacije kluba skupaj zapele klubsko himno. Kot se za rojstni dan in lep jubilej tudi spodobi, je sledil še slavnostni razrez torte.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.