Šport
27 ogledov

Krim s četrto zmago med 8

Alja Janković je dala dva gola. Trojica Krimovk jih je dala po pet. (Foto: Nik R Žurnal24 main
Krimovke so s 26:22 premagale Podravko in se s četrto zmago že po petih tekmah Lige prvakinj prebile v nadaljevanje tekmovanja (med osem). Medtem so v pokalu EHF rokometašice Olimpije izgubile.

Rokometašice Krima Mercatorja so v petem kolu Lige prvakinj (skupina D) v Stožicah premagale hrvaško Podravko s 26:22 (12:12) in se tako uvrstile v drugi del tekmovanja. Kot se je izkazalo, bi si tokrat lahko privoščile tudi poraz, saj je Györ doma ugnal Zvezdo Zvenigorod in že s tem pomagal Krimu do napredovanja. Toda dvakratne evropske prvakinje so vseeno osvojile novi točki, do katerih pa so prišle kljub slabi igri v napadu. Zgrešenih strelov je bilo nenavadno veliko, izgubljenih žog prav tako, a na Krimovo srečo so jim nasproti stale še bolj nerazpoložene igralke Podravke, ki jih je za nameček v obup z obrambami spravljala še Jelena Grubišić. Te in nekaj uspešno izvedenih protinapadov v pravih trenutkih pa so bili dovolj za zmago. Najboljše strelke pri domačih so bile Marina Vergeljuk, Andrea Penezić in Maja Zrnec s po petimi goli. Trenerka Krima Marta Bon tokrat ni mogla računati na poškodovane krožni napadalki Dragano Cvijić in Ljudmilo Bodnjevo ter vratarko Nejo Šoberl. Prvič letos se je pred tekmo ogrevala tudi rekonvalescentka Szandra Zacsik, ki pa še vedno čuti bolečine v rami in zato še ni zaigrala.

Zunanje igralke nismo prihajale do pravih strelov. Njihova vratarka je odlično branila. Več bi morale igrati na krila, saj so tekmice sredino res dobro zaprle. Ampak dve točki sta naši, tekma pa se bo - upam - čim prej pozabila.
Barbara Varlec

Marta Bon je po zmagi povedala: "Malo se pozna, da smo izčrpane. Ob vseh poškodbah tudi nimamo več teh rotacij za držanje visokega ritma. To se je danes videlo predvsem na zunanjih igralkah, ki niso imele povsem polnih 'baterij'. Potem se posledično vse drugače odvija. Sama redko izpostavljam posameznice, toda danes sta res v ključnih trenutkih velik delež prispevali Marina Vergeljuk in Jelena Grubišić." Sergeja Stefanišin je izpostavila obrambo: "Že od nekdaj govorim, da je obramba ključ za zmago. To se je danes pokazalo. Na začetku je bila res živčna tekma z veliko izgubljenimi žogami na eni in drugi strani. Vedele smo, da je Podravka neugodna ekipa, ki letos ni imela sreče. Tekma je bila za živce parati, ampak smo bile odločene, da pred čudovitim občinstvom zmagamo. Upamo, da bo gledalcev v drugem krogu še več."

Liga prvakinj, skupina D:

Krim Mercator : Podravka Vegeta 26:23 (12:12)

Gyor : Zvezda 33:22 (19:12)

Lestvica: 1. Györi 8 točk, 2. Krim Mercator 8, 3. Zvezda 4, 4. Podravka 0

Poraz za Olimpijo
Rokometašice ljubljanske Olimpije so v prvi tekmi tretjega kola evropskega pokala EHF izgubile z ukrajinsko Sparto s 24:26. Iz 900 kilometrov oddaljenega Užgoroda se resda vračajo z zaostankom, a tega so na povratni tekmi, ki bo čez teden dni v hali Tivoli, zmožne nadoknaditi. Ljubljančanke, ki še vedno ne morejo računati na poškodovano prvo violino Majo Šon, so bile v podrejenem položaju le v začetku tekme, ko so jim gostiteljice ušle na štiri gole (8:4). V nadaljevanju so Vesna Puš in soigralke vendarle strnile vrste in tekmice, ki imajo v svojih vrstah kar šest ukrajinskih reprezentantk, ne le ujele, temveč jim tudi v prvem polčasu dvakrat ušle na dva gola prednosti. V drugem polčasu se je na parketu v Užgorodu odvijala izjemno izenačena tekma. Gostiteljice so vseskozi imele gol do dva prednosti, Ljubljančanke pa so jim s požrtvovalno igro vseskozi dihale za ovratnik. V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Neli Irman s sedmimi in Mirjana Gojkovič s petimi goli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.