Šport
23 ogledov

"Krim se mora okrepiti organizacijsko"

Krim bi potreboval in si zaslužil tudi več podpore navijačev. (Foto: Benjamin Ko Žurnal24 main
Krim Mercator je Ligo prvakinj sklenil brez polfinala. Marta Bon, ki se poslavlja, je spregovorila o tem, kaj ekipi še manjka. "Pogrešali smo vodstveno strukturo, predsednika, za katerega bi igralke igrale."

Rokometašice Krima Mercatorja so v soboto odigrale zadnjo tekmo te sezone Lige prvakinj in zadnjo evropsko tekmo pod vodstvom trenerke Marte Bon. Ta se po koncu tekmovalnega leta 2010/2011 poslavlja od Krima, kljub neizpolnjenemu cilju – uvrstitvi v polfinale – pa je Krimova strateginja z opravljenim zadovoljna. Bonova je Krim prevzela pred sezono 2008/09. Takrat si je skupaj z vodstvom kluba zastavila cilj, po katerem bi v treh letih spet okusila zrak na evropskem vrhu. Ta cilj se je sčasoma zaradi takšnih in drugačnih razlogov malce znižal, saj je bila želja v tej sezoni "le" polfinale.

Toda niti tega Krimu – ob roko na srce številnih zdravstvenih težavah in ključni dolgoročni poškodbi Dragane Cvijić – ni uspelo doseči. Letos so krimovke, ki so z vrhunskimi predstavami na eni in slabimi na drugi strani pustile mešane vtise, obstale v glavnem delu tekmovanja, torej med osmerico najboljših v Evropi. Bonova se bo tako poslovila brez izpolnjenega cilja, kljub temu pa je z določenimi vidiki tega obdobja pri Krimu zadovoljna.

Klub se mora okrepiti organizacijsko, menedžersko, pogrešali smo vodstveno strukturo, predsednika, za katerega bi igralke igrale.
Marta Bon
"Če začnem s triletnim ciklom, mislim, da je bila narejena velika stvar. Krim se je obdržal med pomembnimi igralci v ženskem rokometu. Na začetku so bile težave velike. Takrat je bilo ekipo težko držati skupaj, morale smo se naučiti delovati skupaj in to v bistveno skromnejših pogojih, kot jih je bil Krim vajen v preteklosti," je po zadnji tekmi Lige prvakinj povedala Bonova. "Treba je bilo spreminjati miselnost ljudi, način delovanja. Zelo dobro je bilo to, da nam je uspelo 'skombinirati' mlade igralke s kakovostnimi in tistimi, ki so bile nekoč res vrhunske," je nadaljevala Bonova, ki pa v teh letih v klubu pogreša organiziranost: "Klub se mora okrepiti organizacijsko, menedžersko, pogrešali smo vodstveno strukturo, predsednika, za katerega bi igralke igrale. Ampak temelji so dobri. Sama vem, kako so pomembni dobri temelji, sem gradila hišo pred leti."

Kaj se pri Krimu na teh temeljih lahko postavi v prihodnje? "Čisto odvisno od tega, kako se bodo odločili. Dejstvo je, da je zelo pomembno, da se že zdaj trdo dela, da se mogoče zadrži večino igralk. Ni pa to nujno. Dejstvo je, da res kakovostnih igralk v tem trenutku ni tako veliko. Ampak kljub temu so pri Krimu dovolj kakovostne rokometašice, da če se jih prav 'sestavi', se da narediti kakovostno ekipo," meni Bonova in še enkrat poudarja: "Temelji so, igralke rade prihajajo v Krim, pomembno pa je, da se vodstvo kot tako okrepi, potem se bo lažje delalo." Kakšni bodo naslednji koraki nespornega vladarja ženskega rokometnega prostora na Slovenskem, bo bržčas že bolj jasno po torkovem sestanku upravnega odbora, po katerem je med drugim pričakovati tudi razkritje imena naslednika Marte Bon na trenerskem stolčku.

Najverjetneje bo to Tone Tiselj, pod katerim so krimovke pred leti dosegle največje uspehe. Takrat je bil glavni v Krimu tudi Zoran Janković, čigar vpliv oziroma vloga v klubu sta po nekajletnem zatišju v zadnjem obdobju spet vse večja. Je to zmagoslavna kombinacija tudi za prihodnost? Ob ustreznih okrepitvah ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.