Šport
18 ogledov

Krim sijal jasneje kot Zvezda

Zadetki Andree Panezić bodo tudi v drugem delu Lige prvakinj še kako prijali. (F Žurnal24 main
V četrtem kolu Lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja v Rusiji premagale Zvezdo iz Zvenigoroda z 32:28. "Vem, da smo z obrambno različico precej presenetile napad Zvezde," pravi Marta Bon.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. kolu Lige prvakinj (skupina D) v gosteh premagale rusko Zvezdo Zvenigorod z 32:28 (19:7). Krimovke bodo naslednji dvoboj v tem tekmovanju igrale v soboto, ko bodo v Stožicah gostile Podravko.

V Krimu smo zelo zadovoljni s tekmo in končnim izidom. Predvsem pa s tem, kako smo začele tekmo. V prvem polčasu smo igrale odlično obrambo. Vem, da smo z obrambno različico precej presenetile napad Zvezde, ki je pričakovala agresivno 5-1. Morda je bilo to ključno. Igrale pa smo res povezano, kombinatorno, hitro. V drugem polčasu smo malo padle, kar je posledica drugačne igre Zvezde in tudi tega, da se to pogosto zgodi ob takem vodstvu. Ampak na koncu smo zelo zadovoljni z zmago.
Marta Bon

Lahko bi rekli, da je prvi polčas na tekmi minil v notah tekme iz sezone 2007/08, a s to razliko, da so tokrat na igrišču gospodarile krimovke. V vratih je blestela Jelena Grubišić, ki je predstavljala ruskim igralkam nerešljivo uganko. V napadu so Ljubljančanke delovale kot prava ekipa, iskale so proste igralke, si pripravljale akcije in bile zelo učinkovite. V tem delu igre je Barbara Varlec zopet pripravila nekaj presenečenj za rusko obrambo. V nadaljevanju prvega dela so nasprotnice poizkušale prav vse, da bi zaustavile naše igralke, a jim preprosto nič ni uspevalo. Polčas se je končal z neverjetnih 19:7 za Krim.

V drugem polčasu pa so se stvari obrnile. Rusinje so pokazale povsem drugačen obraz in hitro zmanjšale razliko za štiri zadetke. Marta Bon je hitro reagirala in že po le nekaj minutah vzela minuto odmora. Krimovke so se potem umirile in počasi vzpostavile ravnotežje na igrišču. Razlika se je nato gibala nekje na 6-7 zadetkih. Deset minut pred koncem so krimovke spet stopile na plin in povedle za visokih 10 zadetkov, a Rusinje se še niso predale. Vztrajno so zniževale razliko in tri minute pred koncem je le-ta znašala samo še tri zadetke. Na srečo so se gostje zbrale in v obrambi "stisnile" ter tako tekmo mirno pripeljale do konca.

Liga prvakinj, 4. kolo:

Zvezda Zvenigorod : Krim Mercator 28:32 (7:19)
Kuznjecova 9, Gruzdeva 5; Lekić 8, Varlec 7

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.