Šport
256 ogledov

Krim z odlično partijo hudo namučil najmočnejšo ekipo na svetu

rokomet Krim Mercator - Györ Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti evropskemu prvaku Györu s 26:31 (13:13). Izbranke Uroša Bregarja bodo v 5. krogu prihodnjo nedeljo gostovale pri Baniku Mostu.

Ljubljančanke, ki so v prejšnjem krogu doma sicer izgubile proti Györu za 12 zadetkov, a se večji del tekme dobro kosale s favoritom za novo končno zmago, so na Madžarskem pokazale še lepši obraz. Tokrat so slovenske prvakinje držale korak z madžarsko ekipo praktično celo tekmo, odločilen korak k pričakovani zmagi so gostiteljice naredile v zadnjih desetih minutah.

rokomet Krim Mercator - Györ Liga prvakinj Šport Krimovke pričakovano brez uspeha proti Györu

Ljubljančanke so se tako kot v Ljubljani na prvi medsebojni tekmi odlično upirale favoriziranim Madžarkam. Te so sicer silovito začele, po izenačenju na 2:2 so dosegle pet zaporednih golov, kar je gostje prisililo k minuti odmora. Ta je očitno zalegla.

Po zaostanku s 3:8 so krimovke namreč odgovorile z enako mero, dosegle pet zadetkov zapovrstjo in prišle na 8:8. Nato so z golom 17-letne Valentine Klemenčič celo povedle, do konca polčasa pa je nato sledil "mrtvi tek", ekipi sta na glavni odmor šli poravnani na 13.

Tudi v nadaljevanju so igralke Krima dihale za ovratnik domače ekipe, ki je sicer povedla za tri zadetke, a so bile potem gostje ves čas blizu. V 47. minuti pa je Uroš Bregar zahteval novo minuto odmora, potem ko je Györ spet pobegnil za tri zadetke (24:21).

rokomet Krim Mercator - Györ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kmalu za tem je Bregar znova poklical igralke na posvet po dveh zaporednih golih Stine Oftedal, po katerih so domače vodile za štiri zadetke. Ko pa je Jana Knedlikova v 54. minuti zadela za 28:23, je bil zmagovalec odločen. Najvišja prednost je sicer znašala šest zadetkov.

Pri domačih, ki s stoodstotnim izkupičkom vodijo v skupini D, je bila najboljša strelka Oftedalova s sedmimi goli, pri Krimu, ki ima doslej eno zmago in je zadnji, pa jih je Alja Varagić prispevala pet.

rokomet Krim Mercator - Györ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

* Audi Arena Györ, gledalcev 5250, sodnika: Eršov in Pavljukov (oba Rusija).
* Györ: Oftedal 7 (1), Knedlikova 5, Amorim 4, Nze Minko 4, Bodi 2, Hansen 2, Bulatović 2, Brattset 2, Fodor 1, Leynaud, Görbicz 2 (2), Edwige, Kurtović, Faluvegi, Kiss.
* Krim: Varagić 5, Rebičova 4, Barič 4 (1), van Kreij 3, Klemenčič 3, Snopova 2, Žabjek 2, Jurič 1, Ljepoja 1, Kojić 1, Vojnović, Polajnar Vešligaj, Mamić, Vučko, Klobučar, Abina.
* Sedemmetrovke: Györ 5 (3), Krim 3 (1).
* Izključitve: Györ 2, Krim 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.