Šport
12 ogledov

Krim za prihodnost proti Budućnosti

Krim Mercator Valcea liga prvakinj Stožice Boštjan Tacol
Rokometašice Krima Mercatorja so s sobotno zmago v Metzu ostale v igri za polfinale Lige prvakinj. Na roko jim je šel tudi razplet druge tekme v skupini 2, saj je Budućnost visoko zmagala v Valcei.

Tako ima Krim Mercator zdaj spet vse v svojih rokah. Za ohranitev možnosti za polfinale pa bo treba v 4. kolu doma že v petek premagati prav Budućnost. Kljub temu, da izbranke Toneta Tislja v Stožicah čez tri dni čakajo Črnogorke, ki so svojo moč pokazale že na prvi medsebojni tekmi v tem drugem delu tekmovanja, ko so v Podgorici predvsem v drugem polčasu strle odpor Krima, pa v taboru Ljubljančank menijo, da to ne bo najtežja tekma.

"Ve se, kdo je v tem trenutku močnejši. Mislim, da ne samo letos, ampak v zadnjih dveh ali treh letih Krim ni bil konkurenčen Budućnosti. Na prvi tekmi smo se dobro upirali, ne vemo pa še, s kakšnim kadrom bomo zdaj razpolagali. V športu je sicer vse možno, lahko imamo mi najboljši dan, oni malo slabšega, zadeve se lahko hitro obrnejo. Bolj pomembno pa je, kako bomo mi igrali, kakšna bo naša energija. Je pa Budućnost vsekakor v vlogi favorita," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal strateg krimovk.

Ta poudarja, da je Krim že v Podgorici pokazal dobro igro v dveh tretjinah tekme, le v zadnjih desetih minutah je napad ljubljanske ekipe povsem odpovedal, tako da so Podgoričanke prišle do visoke zmage. Igralke Krima so si že ogledale, kaj so na omenjeni tekmi delale slabo, kje so grešile, in poskušajo napake odpraviti, čeprav časa za velike spremembe ni. Kot pravi Tiselj, je ključnega pomena to, da na takšni tekmi vsaka od igralk da svoj maksimum.

"Zelo pomembno je, da poskušamo biti čim dlje rezultatsko zraven, to nam potem da določene možnosti. Vemo pa že iz preteklosti in tudi od letos, da Budućnost praktično že v prvem polčasu dominira. Mi smo bili praktično edini, ki smo se ji doslej v resni tekmi dobro upirali. Upam, da se v Podgorici ne bodo predobro adaptirali na našo obrambo, saj smo jim prav z njo na prvi tekmi povzročili kar nekaj težav. V tem pogledu smo jih malo presenetili, žal na drugi tekmi to presenečenje verjetno odpade. Če hočemo to tekmo dobiti, moramo biti vsi na najvišji ravni, Budućnost pa malce pasti. Potem lahko razmišljamo o tem, da jih lahko presenetimo," pravi Tiselj.

Krimov trener bo imel v petek na voljo tudi Gorico Aćimović. Ena ključnih igralk v sistemu igre slovenskih prvakinj je v Metzu predčasno končala tekmo zaradi težav s križem. Toda, kot kaže, bo lahko pomagala soigralkam, ki še kako potrebujejo njeno pomoč v boju s Katarino Bulatović, Bojano Popović (ob zmagi proti Valcei sta zabili osem oziroma devet golov), izvrstno vratarko Claro Woltering, na prvi tekmi zelo razpoloženo Radmilo Miljanić pa nekdanjo krimovko Dragano Cvijić ...

"Mislim, da Gorica ta teden ne bo opravila kakega resnega trenažnega procesa, čeprav kaže, da ni tako hudo, kot je kazalo sprva. Trenirala ne bo, upam, da nam bo lahko v petek pomagala. V svoji karieri nisem treniral veliko igralk s takšnim potencialom, kot ga ima Gorica, predvsem kar zadeva višino, hitrost, moč, sposobna je zadeti iz skoka, s tal, z velikih razdalj. Sposobna je preigravati v levo in desno, ima liderske sposobnosti. Vprašanje je le, kaj si ona še želi narediti v rokometu, kajti potencial ima tak, da lahko postane ena najboljših igralk na svetu," je še pojasnil Tiselj.

V skupini 2 je po treh tekmah na vrhu Budućnost s šestimi točkami, Valcea jih ima štiri, Krim dve, Metz pa nič. Petkov obračun v Stožicah bosta sodila Hrvata Dalibor Jurinović in Marko Mrvica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.