Šport
2 ogledov

Krim začenja ligo prvakinj

Krimovke v soboto začenjajo evropsko sezono. Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto začele nastope v letošnji ligi prvakinj. Najprej se bodo podale na gostovanje v Metz, kjer bo tekma v soboto ob 18. uri.

V Krimu razpleta tega dvoboja ne želijo napovedovati, saj zaradi finančne krize ekipa galjeviškega kluba štiri dni pred uvodnim dvobojem še nima dokončne podobe.

"Za nas položaj gotovo ni prijeten. Čakamo, da bo ekipa dokončno znana. Potem bomo naredili vse, da se čim bolje pripravimo na Metz. Tega sicer poznamo, ampak je tudi francoska ekipa precej spremenjena, tako da obstajajo določene neznanke," je uvodoma dejala trenerka Krima Marta Bon, ki se je z Metzom srečala že v minuli sezoni. Francozinje so v Ljubljani zmagale z 31:26, slovenske prvakinje pa so se v Metzu oddolžile s 33:29.

"Poskušali bomo narediti vse, da to krizo čim prej in čim uspešneje prebrodimo. Želimo si, da bo Krim spet povezana celota, dobra ekipa in da bo spet imel ustrezno mesto na rokometnem zemljevidu. Seveda hočemo slediti ciljem, ki smo si jih zadali pred sezono. Toda po vseh teh turbulencah je dejansko težko napovedati, kam sodimo in kako se bo razpletla sobotna tekma," je še povedala Bonova.

Cilji pred sezono so bili visoko zastavljeni, konkretno za ligo prvakov je bila to uvrstitev v polfinale. Toda po umiku nekaterih večjih sponzorjev se je proračun kluba zmanjšal za dve tretjini, tako da bo vodstvo ljubljanskega kolektiva razpolagalo z vsega 500.000 evri. Posledično so se cilji bržčas malce znižali, saj ekipa ne bo takšna, kot so jo predstavili pred sezono in ki bi morda dejansko lahko izpolnila prvotne načrte.

Pred dnevi je vodstvo kluba namreč igralkam predstavilo položaj kluba in napovedalo znižanje plač. Nekatere igralke so si tako že dobile nove delodajalce, med njimi Kristina Franić, ki je okrepila prav sobotnega Krimovega tekmeca Metz. V klubu pa zagotovo ostajata izkušeni Marina Vergeljuk in Ljudmila Bodnjeva, zvestobo naj bi obljubila tudi večina slovenskih igralk (med njimi tudi Ana Gros) ter okrepitev pred sezono Szandra Zacsik.

"Tudi to kaže, da so igralke pri Krimu zaradi športnih motivov in ne zgolj in samo zaradi denarja. Verjamejo v klub, verjamejo tudi vase, kar je zelo pomembno. Moramo se pač hitro prilagoditi na nastalo situacijo. Tudi prilagajanje je pomembna vrednota in verjamem, da se bomo vsi skupaj iz tega veliko naučili," je povedala Bonova.

Direktorica kluba Deja Ivanović je v svetlejših tonih tudi pojasnila, da se nekatere stvari že premikajo na bolje in da vidi luč v tunelu. "Kot veste, iščemo predsednika. Nekateri pogovori so že v teku, in če nam jih uspe realizirati, bo prav to pomenilo tisto luč. V našem klubu pač nočemo zaiti v dolgove in nato novemu predsedniku zapustiti razsulo. Zato bomo naredili vse, da položaj čim prej izboljšamo," je še dodala Ivanovićeva, ki kot direktorica priznava tudi svoj del "krivde" za težko finančno stanje kluba.

Sicer pa bosta sobotno tekmo, na katero se bodo igralke odpravile že v četrtek zvečer z avtobusom, sodila Nemca Lars Schaller in Sebastian Wutzler, delegat pa bo Luksemburžan Francis Leon Donven. V skupini B sta tekmeca Krima poleg Metza še Aalborg in Hypo Niederösterreich.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.