Šport
16 ogledov

Krimovke 60 minut od osmerice

Rokometašice Krima v soboto ob 16.10 čaka še dvoboj 6. kola v gosteh pri vodilni Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto v Zagrebu igrale povratno tekmo osmine finala pokala pokalnih zmagovalk. Na prvi tekmi proti Lokomotivi so si priigrale šest zadetkov prednosti.

V taboru Krima so bili s prikazanim na prvi tekmi zadovoljni, v oči je bodlo le preveč tehničnih napak. "Vsekakor bomo skušali to odpraviti in če nam bo uspelo, se bomo veselili. V Zagreb gremo z enim samim ciljem, in sicer zmagat," je dejal trener Bojan Čotar, ki na prvi tekmi ni mogel računati na Oleno Jacenko, ta pa te dni že vadi s polno močjo in bo kandidirala za pot v Zagreb. V Zagrebu, kamor bodo odšli tudi trije avtobusi Krimovih privržencev, bosta tekmo sodili Ukrajinki Tatjana Rakitina in Irina Tkačuk.

 
 

Lokomotiva ni naivna ekipa. Morale se bomo potruditi.

Marina Vergeljuk

 
Strateg Lokomotive Josip Šojat je že po tekmi v Ljubljani Krimu čestital za napredovanje, a to Čotarja ne gane. "Josipa poznam že dolgo. Tako izkušen trener bo gotovo napravil vse, da nam zagreni življenje. Mi ne smemo niti v podzavesti pomisliti na to, da smo že opravili svoje delo. To se nam lahko zelo hitro maščuje," pravi Čotar, ki bo visok ritem spet poskušal držati z rotacijo vseh 14 igralk.

Med njimi bo tudi Marina Vergeljuk, ki bo kljub drugačnim napovedim še naslednje leto branila Krimove barve. "Lokomotiva ni naivna ekipa. Zagrebčanke zelo dobro streljajo z zunanjih položajev, se znajo tudi hitro vračati v obrambo, tako da se bomo morale potruditi," je povedala Vergeljukova. Če se bo Krimu uspelo prebiti v četrtfinale, kar glede na prikazano na prvi tekmi sploh ne bi smelo biti vprašljivo, se bo kadru najverjetneje spet pridružila odlična krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva, ki je imela v prvem delu sezone veliko težav s poškodbo. Zdaj pa počasi dobiva "zeleno luč", kar pomeni, da bo Krim dobil novo dimenzijo igre (zdajšnji krožni igralki Urša Oven in Anja Argenti vsaj za zdaj pač nista dovolj nevarni za gol tekmic) in dejansko zelo povečal možnosti za naskok na vrh PPZ.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.