Šport
17 ogledov

Krimovke dobile nasprotnice

Krim Mercator Larvik liga prvakinj Stožice Boštjan Tacol
Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v drugem delu Lige prvakinj pomerile z Budućnostjo, Valceo in Metzom.

Na Dunaju je bil opravljen žreb skupin drugega dela rokometne Lige prvakinj. Rokometašice Krima Mercatorja so za nasprotnice dobile Budućnost iz Črne gore, Oltchim Valceo iz Romunije in francoski Metz. Prve tekme bodo 4. in 5. februarja.

V četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja sta se iz vsake izmed štirih skupin uvrstili po dve najboljši ekipi. Osmerica bo tako nadaljevala s tekmovanjem v Ligi prvakinj, tretjeuvrščene ekipe bodo v letošnji evropski sezoni igrale v pokalu pokalnih zmagovalk, zadnjeuvrščene pa so končale nastope v Evropi.

Rokometašice Krima Mercatorja so v skupini B osvojile drugo mesto, zato jih v četrtfinalu čakajo težje nasprotnice. Opozoriti velja, da se v drugem (skupinskem) delu Lige prvakinj med seboj ne morejo pomeriti ekipe, ki so igrale že v prvem delu.

Krimovke so tako za nasprotnice dobile dva izmed treh zmagovalcev preostalih skupin (Budućnost in Oltchim Valcea) in eno izmed treh drugouvrščenih ekip iz prvega dela (Metz).

"Dobili smo dve ekipi, ki že nekaj let resno naskakujeta evropski vrh, to sta Budućnost, ki že pet let dela po korak naprej, in Oltchim, za katerega velja podobno kot za podgoriško ekipo. To sta zelo kakovostni ekipi, ki ju osebno dobro poznam in tudi ljudi v obeh klubih. Oltchim se je letos tudi organizacijsko popravil v primerjavi z lani, ko je stalno menjaval trenerja. To pa sta po mojem tudi ekipi, ki sta ob Györu najresnejša kandidata za naslov prvaka Evrope. Potem je tu še Metz, ki je manjša neznanka, vendar se je dobro okrepil, igra lep in dober rokomet, v svojih vrstah ima francoske in druge reprezentantke. To je težka skupina, takšna pa bo tudi vsaka tekma," je žreb pokomentiral trener Krima Tone Tiselj.

Igralke so pod njegovim vodstvom dobro delovale v obrambi, precej manj v napadu. Toda časa za popravo igre (mogoče tudi kakšnega kamenčka v igralskem mozaiku) je do prvih tekem drugega dela dovolj, tako da Tislja tekmeci niso ustrahovali. "Strah me ni nikoli. Gre za to, da moraš pogledati, kakšna so realna razmerja. Kot sem rekel, Oltchim in Budućnost imata že več let projekt, kako priti na vrh. Mi smo letos kot ekipa, kot trenerski kader in kot vodstvena struktura doživeli velike spremembe, tako da so oni v prednosti. Toda tudi mi imamo dobro ekipo, ki lahko ob dobrem dnevu premaga vsakega. Toda kot vedno poudarjam, gremo iz tekme v tekmo," je še povedal Tiselj. Velja omeniti, da bo Krim uvodoma gostil Valceo.

Skupina I:
Larvik (Norveška)
Györ AUDI ETO (Madžarska)
Itxako Navarra (Španija)
Midtjylland (Danska)

Skupina II:
Budućnost (Črna gora)
Oltchim Valcea (Romunija)
Metz (Francija)
Krim Mercator (Slovenija)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.