Šport
25 ogledov

Krimovke dobile premagljiva nasprotnika

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Slovenske prvakinje, rokometašice Krima Mercatorja, se bodo v novi sezoni Lige prvakinj merile v skupini D, za katero je žreb določil še madžarski Györ, hrvaško Podravko in kvalifikanta.
Predtekmovanje po skupinah se bo v Ligi prvakinj začelo 9. oktobra in končalo 21. novembra. Prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine bosta napredovali v nadaljevanje, tretja pa se bo preselila v evropski pokal pokalnih zmagovalk. Polfinale bo aprila 2011, finalni tekmi pa 7. ali 8. maja ter 14. ali 15. maja.

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so ta torek izžrebali skupine za Ligo prvakinj v sezoni 2010/11. Rokometašice Krima Mercatorja se bodo merile v skupini D elitnega evropskega klubskega tekmovanja. V njej sta še madžarski Györ in hrvaška Podravka, eno mesto pa čaka na zmagovalke kvalifikacij. V kvalifikacijah bo nastopilo 18 ekip, ki se bodo borile za štiri prosta mesta.

"Krim Mercator je tudi letos dobil zanimivo skupino. Obe ekipi dobro poznamo, obe sta kakovostni, a premagljivi," je za klubsko spletno stran žreb komentirala trenerka Marta Bon. "Györ spoštujemo, vendar menimo, da mora biti sreča v tretjem medsebojnem srečanju na naši strani. Podravka je bila v naših zadnjih dvobojih rezultatsko uspešnejša, vendar ocenjujemo, da je premagljiva. Menim, da bo tretji nasprotnik, ki se bo naši skupini priključil skozi kvalifikacije pomemben dejavnik. Vsekakor se že veselimo tekem, tekmovalnega ritma in druženja z našimi navijači in podporniki."

Obe ekipi dobro poznamo, obe sta kakovostni, a premagljivi.
Marta Bon
Branilke naslova iz Viborga se bodo v naslednji sezoni borile v skupini A z ruskim Dinamom in črnogorsko Budućnostjo ter kvalifikantom. V skupini B so avstrijski Hypo Niederösterreich, Leipzig, Itxako Pamplona in kvalifikant, v skupini C pa lanske finalistke iz romunskega Oltchima Valcee, norveški Larvik in francoski Toulon ter kvalifikant.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.