Šport
21 ogledov

Krimovke iz Rusije z veliko zmago

Krim Mercator Podravka Vegeta Liga prvakinj Stožice Wörz Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. kolu glavnega dela Lige prvakinj v Zvenigorodu premagale domačo Zvezdo z 29:24 (15:14). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo doma gostile Valceo.

Krimovke so na obrobju Moskve začele drugi del lige prvakinj. In to z odliko. Čvrsta obramba, razpoložena Jelena Grubišić, izvrstna Carmen Martin, zadetki v pravih trenutkih Susann Müller so le nekateri poudarki zaslužene zmage dvakratnih evropskih prvakinj v Zvenigorodu. Za piko na i je z uradno vrnitvijo na igrišča po možganski kapi (in golom) poskrbela še Daniela Piedade, malce manj zadovoljna pa bo Rusijo zapustila Barbara Lazović, ki v drugem polčasu zaradi poškodbe gležnja praktično ni igrala.

Trener Tone Tiselj je tekmo začel z vratarko Grubišićevo, kot krožna napadalka je zaigrala Marina Vergeljuk, na krilih sta bili Tamara Mavsar in Martinova, na zunanjih položajih pa Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović. Ta postava je tekmo začela malce preveč živčno, posebej v napadu, kjer je izkušena vratarka Zvezde Marija Sidorova kot po tekočem traku lovila in preusmerjala Krimove žoge. Toda ob na trenutke raztrgani igri Rusinjam ni uspelo te rahle zmede popolnoma unovčiti, povedle so "le" za dva gola.

Kljub večji prednosti na odmor le s plus ena

Zatem so se razživele tudi gostje. V obrambi so dobro preprečevale ruske akcije, v napadu pa začele rešetati mrežo Sidorove. Posledica je bilo najprej izenačenje na 6:6 v 14. minuti, nato pa v 17. minuti tudi prvo vodstvo na tekmi po zadetku Martinove. Tisljeve varovanke so tudi v naslednjih minutah nadaljevale dobro predstavo, ki jih je nagradila z vodstvom za dva (11:9) v 20. minuti in celo za tri gole po protinapadu Mavsarjeve v 27. minuti (15:12). V samih izdihljajih polčasa pa so Zvezdo znova spustile na zgolj zadetek zaostanka, kar je napovedalo zelo zanimiv drugi del igre.

Čeprav so imele v uvodu drugega polčasa slovenske prvakinje priložnost za nov pobeg na +3, se je tekma nato ob nekaj slabši obrambi in napakah v napadu nagnila na stran domačih, ki so z delnim izidom 4:1 prišle do vodstva z 18:17. A najhujši scenarij se ni uresničil, krimovke so se namreč pravočasno zbrale in znova prevzele pobudo. Obramba, posredovanja Grubišićeve in natančni streli so Krimu znova prinesli dotlej izenačeno najvišjo prednost na obračunu (22:19).

Müllerjeva je tudi na veselje nekaj Krimovih navijačev v Rusiji z nekaj sreče in ob igralki manj v 47. minuti zadela že za 23:19, minuto pozneje iz težkega položaja še za 24:19, ko pa je Linnea Torstensson v 49. minuti izkoristila protinapad za 25:19, je bil zmagovalec tekme praktično odločen. Najvišja prednost na tekmi je znašala +7 (26:19, 28:21).

Liga prvakinj, glavni del, 1. kolo:

Zvezda Zvenigorod : Krim Mercator 24:29 (14:15)
Nikolić 7 (3), Dmitrijeva 4, Postnova 3; Martin 8 (3), Penezić 5, Lazović 3, Müller 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.