Šport
14 ogledov

Krimovke izstopile iz regionalne lige

Marto Bon in njene varovanke že ta vikend čaka nastop na močnem turnirju v Kopri Žurnal24 main
Vodstvo Krim Mercatorja se je odločilo, da rokometašice iz Galjevice izstopijo iz regionalne lige za ženske. Na spletni strani Rokometne zveze Slovenije je zapisano, da je razlogov za izstop več.

V četrtek, 2. septembra, se bo s tekmo HypoBorac začela regionalna liga za ženske (WRHL), še pred njenim začetkom pa je izstopil edini slovenski klub − Krim Mercator. Zaradi številnih razlogov se je vodstvo ljubljanskega kluba odločilo, da dekleta z Galjevice izstopijo iz tega tekmovanja, so zapisali na spletni strani Rokometne zveze Slovenije.

Že v lanskem letu so slovenske prvakinje zaradi težkega denarnega položaja odpovedale sodelovanje v regionalni ligi, čeprav so bile še dobro leto prej med ustanoviteljicami tega tekmovanja. Kasneje se je novi klubski predsednik Bojan Petan vendarle odločil, da bo Krim Mercator sodeloval v regionalni ligi, ekipa trenerke Marta Bon pa je nato na prvem zaključnem turnirju v Podgorici v Črni gori osvojila končno četrto mesto. Na sklepnem dejanju najboljše četverice po rednem delu tekmovanja so junija letos nastopili Budućnost (Črna gora), Hypo (Avstrija), Krim Mercator (Slovenija) in Podravka Vegeta (Hrvaška). V finalu so gostiteljice premagale Hypo s 30:29, na tekmi za tretje mesto pa so Hrvatice premagale Krim Mercator s 36:32.

Tudi pred letošnjo sezono v regionalni ligi je bilo jasno, da se tekmovanje ne bo moglo znebiti "otroških bolezni", ki so ga spremljale že od začetka. Kot po tekočem traku so se vrstile odpovedi tekem, njihove preložitve, medijska pokritost je bila zelo slaba, prav tako tudi število gledalcev na tekmah, preveč zgoščen in naporen tekmovalni ritem za večino nastopajočih ekip, dolga in naporna tekmovanja, visoki stroški ...

Kljub izstopu iz regionalne lige rokometašice Krima Mercatorja že konec tega tedna ne bodo ostale brez mednarodnih preizkušenj, kajti v petek in soboto bodo nastopile na mednarodnem turnirju v Koprivnici na Hrvaškem. Na memorialnem tekmovanju v spomin na legendarnega rokometnega delavca in funkcionarja Josipa Samardžijo - Bepa bosta poleg gostiteljic in slovenskih prvakinj nastopila še Budućnost in Hypo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.