Šport
18 ogledov

Krimovke nemočne v Morači

Krim Mercator Larvik liga prvakinj Stožice Boštjan Tacol
Krimovke so v 2. kolu drugega dela Lige prvakov doživele še drugi poraz. Ljubljančanke so tokrat klonile na gostovanju pri Budučnosti.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. kolu drugega dela Lige prvakinj (skupina 2) v Podgorici izgubile proti Budućnosti z 21:29 (14:13). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale v soboto, ko bodo gostovale v Metzu.

Slovenske prvakinje v tokrat razumljivo ne tako polno in vročo Moračo, ki so jo še nekaj ur pred tekmo "reševali" snega (tega je bilo na strehi toliko, da je bil dvoboj celo pod vprašajem), niso prišle z dobro popotnico. Poraz doma proti realno močnejši Valcei, ki je pri spremljevalcih tega športa vzbudil precej pozornosti in nejevoljnosti zaradi pomanjkanja borbenosti, je vnesel kar nekaj dvoma v sposobnost, pripravljenost ter željo Krimovih igralk, prav tako pa pri mnogih že odpisal možnosti za polfinale.

A Ljubljančanke so med tednom napovedale, da bodo v zasneženi Podgorici (tam bodo zaradi zaprtih cest in letališča ostale do ponedeljka) pokazale drugačen obraz, da se bodo "metale za žogo" in z obrambo močno favoriziranim tekmicam tekmicam (te so bile brez krožne napadalke Ane Djokić) skušale otežiti delo za novi dve točki.

To so tudi storile. A le v prvem polčasu. Ob "čez noč" spodbudnejšem vzdušju v ekipi - tokrat so igralke v polju dobivale precej podpore tudi od soigralk na klopi - so bile one tiste, ki so v prve pol ure narekovale ritem. V uvodnih 15 minutah drugega dela pa tekmicam, ki so imele na voljo več kakovostnih igralk in možnosti rotacije, dopustile pobeg za šest golov, od katerega si niso več opomogle.

Začetek tekme je bil povšeči Krimovim privržencem. Krimovke so malce ležeren pristop Budućnosti kaznovale s protinapadoma za hitro vodstvo s 4:2 in 7:4 v 10. in 14. minuti. Domače so se takrat odločile za minuto odmora, ki je počasi prinesla izenačenje. V 23. minuti so Črnogorke izenačile na 10:10, takoj zatem pa po golu razpoložene Radmile Miljanić povedle z 11:10.

Toda za razliko od kar nekaj prejšnjih tekem Krim v zadnjih minutah polčasa ni popustil, temveč z dobro obrambo, v tistih trenutkih razpoloženo Jeleno Grubišić in v napadu odločno Andreo Penezić znova prevzel pobudo ter pred drugo polovico obračuna ohranil zadetek prednosti.

A kmalu po začetku drugega polčasa se je razmerje moči spremenilo. Domačinke so gostjam, ki jim je moč vidno pešala, preprečevale lahke gole, same pa po sedemmetrovki Katarine Bulatović v 37. minuti prvič povedle za tri gole (18:15). Ko je Maja Savić iz novega protinapada povišala na 20:16, je Tiselj moral vzeti minuto odmora, a ta ni zalegla.

Bojana Popović, ki skupaj s Katarino Bulatović sestavlja eno najbolj udarnih zunanjih linij v ženskem rokometu, je v 42. minuti zadela za 21:16, nekdanja krimovka Dragana Cvijić pa v 44. za 22:16. Ta udarec je bil prehud za slovenske prvakinje, ki se po tem niso več pobrale. Budućnost je do konca tekme kljub nekaterim napakam bolj ali manj ves čas nadzorovala potek igre in ohranjala zanesljivo prednost (največja je znašala 10 golov - 29:19) vse do zaključne sirene.

Izjavi po tekmi:

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja:
"Zadeva je preprosta. V tem trenutku je Budućnost v vseh pogledih kakovostnejša ekipa od nas. Oni že pet let gradijo ekipo, ki bi bila rada evropski prvak. Urejeni so v vseh pogledih, igrajo fantastično in držijo visok ritem celo tekmo. Mi smo zdržali, dokler smo pač lahko. Potem se je vsaka napaka maščevala in Budućnost je zasluženo zmagala. Pri nas je bil danes v drugem polčasu večji problem v napadu kot v obrambi, verjetno je to posledica tega, da so oni rotirali večje število igralk, bili agresivni v fazi branjenja, nam pa se pozna izpad določenih igralk. Smo pa v dveh tretjinah tekme pokazali, da se lahko z njimi kosamo. Ko se bodo zadeve še 'poklopile', bo vse še bolje."

Tamara Mavsar, igralka Krima Mercatorja:
"Mogoče nam je malo moči zmanjkalo. Škoda, da nismo v drugem polčasu ponovile iste igre v obrambi, ki je bila v prvem delu spet na pravi ravni. Izgleda, da nam je to pobralo toliko moči, da v drugem polčasu nismo zdržale. Zato tudi takšna velika razlika. Predvsem pa se mi zdi, da je bilo ključno slabo vračanje v obrambi v drugem polčasu, zaradi česar so tekmice tudi naredile razliko."

Liga prvakov, 2. kolo drugega dela, skupina 2:

Budućnost : Krim Mercator 29:21 (13:14)
Miljanić 10, Cvijić in Savić 4, Popović 3; Penezić 9, Mavsar 4

Oltchim Valcea : Metz 30:21 (18:12)

Lestvica: 1. Oltchim Valcea 4 točk, 2. Budućnost 4, 3. Metz 0, 4. Krim Mercator 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.