Šport
56 ogledov

Krimovke porazile Itxako

Da bi Ljubljančanke slavile v Španiji, bodo še kako prav prišli projektili Barba
1/16
Benjamin Kovač
Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi tekmi drugega dela Lige prvakov v Stožicah brez večjih težav ugnale baskovsko ekipo Itxako Reyno De Navarra. 30:26 je bilo.

Trenerka Krima Marta Bon uvodno sedmerko sestavila iz vratarke Grubišićeve, kril Olge Čečkove in Tamare Mavsar, zunanjih igralk Andree Lekićeve, Andree Penezićeve in Barbare Varlec ter krožne napadalke Ljudmile Bodnjeve. Ljubljančanke so začele živčno, dopustile Špankam vodstvo z 2:0, nato pa po sedemmetrovki Lekićeve prvič povedle v sedmi minuti s 4:3.

Kljub temu, da so še pred dnevi v Krimu tarnali nad poškodbami, je petkova zdravstvena slika ekipe izgledala precej bolje od napovedane. Manjkali sta le Dragana Cvijić in Marina Vergeljuk, medtem ko so se Andrea Penezić, Lekićeva, Alja Koren in Jelena Grubišić pravočasno otresle nevšečnosti in bile na voljo trenerki Marti Bon.

Po nekaj povem izenačenih minutah so se domačinke prvič odlepile za dva zadetka v 13. minuti, ko je čez celo igrišče zadela kar Grubišićeva (8:6), na 9:6 pa je le malce zatem povišala Varlečeva. Prvo menjavo je Bonova opravila v 15. minuti, ko je v obrambi namesto Penezićeve zaigrala povratnica v Krim Vesna Puš.

V 17. in 18. minuti je Lekićeva s svojim petim in šestim zadetkom poskrbela za še izdatnejše vodstvo domačink (11:6), v igro pa je vstopila tudi druga novinka pri Krimu, Švicarka Arianne Geissmann, ki je takoj izsilila sedemmetrovko, nato pa tudi zadela iz igre za 14:9.

Veteranka Čečkova je v 23. minuti povišala na 15:9, Penezićeva pa takoj zatem že na 16:9. Bonova je v teh trenutkih ekipo osvežila s Korenovo, Jankovićevo in Zrnečevo, ob obrambah Grubišićeve in lepem "cepelinu" Čečkove in Penezićeve pa so (kljub temu, da so skoraj dve minuti igrale z dvema igralkama manj) znale "tigrice" zadržati lep "kapital" za drugi polčas.

V uvodnih desetih minutah drugega polčasa so domačinke kljub ne preveč dobri igri v napadu, zato pa z zelo razpoloženo Grubišićevo, držale prednost iz prvega polčasa, čeprav so se Španke približale tudi le na tri zadetke. Toda na njihovo igro so se domačinke dobro pripravile, tako da prav veliko lahkih strelov niso dopustile.

V domači vrsti so se nato začele krizne minute s strelsko sušo, ki pa je na srečo domačih gostje niso znale unovčiti, saj so tudi same ob čvrsti obrambi Krima delale precej tehničnih napak. Ko je Lekićeva v 52. minuti zabila svoj sedmi gol na tekmi (prvega po 18. minuti) za vodstvo 25:19, je bila tekma bolj ali manj odločena, saj Španke tokrat niso bile dovolj kakovostne, da bi lahko v zadnjih osmih minutah poskrbele za presenečenje.

Lekićeva - z osmimi zadetki prva strelka tokratnega dvoboja - je po tekmi za nacionalno televizijo povedala:  ''Nisem pričakovala, da bomo drugi del Lige prvakov začeli tako dobro. A tako je – če je obramba dobra, potem Krim igra dobro. Sicer nismo odigrale najbolje v drugem polčasu, to pa pomeni, da moramo več delati v napadu in obrambi. Dobro smo se pripravile na njihov protinapad in ta zmaga je rezultat tega.''

 

Liga prvakinj, glavni del, 1. kolo:

Skupina 1:

Krim Mercator : Itxako  Reyno de Navarra 30:26 (17:12)
Lekić 8 golov, Čečkova 4; Martin 6, Cabral 5

Oltchim Valcea : Budućnost Podgorica 21:20 (13:12)

Lestvica:
1. Krim Mercator 2 točki
2. Oltchim Valcea 2
3. Budućnost Podgorica 0
4. Itxako Navarra 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.