Šport
12 ogledov

Krimovke presenetile Nemke

lekic_krim_sad_main Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja so z zmago začele novo sezono Lige prvakinj. Na gostovanju pri Nürnbergu so varovanke Marte Bon slavile z 29:25. Z dvanajstimi zadetki je blestela Lekićeva.
 

Liga prvakinj, 1. kolo, skupina 2

Nürnberg : Krim Mercator 25:29

Prvo tekmo lige prvakinj za pomlajeno ekipo Krima so začele Sergeja Stefanišin v vratih, Dijana Golubić, Marina Vergeljuk, Ljudmila Bodnjeva, Andrea Lekić, Renata Mörtel in Tamara Mavsar. Prvi zadetek za Krim je dosegla Andrea Lekić, ki je letošnjo sezono ena izmed nosilk igre v ljubljanski ekipi. Potem ko sta bili ekipi precej izenačeni v prvih minutah, so si pri rezultatu 4:5 po močnem strelu Lekićeve varovanke Marte Bon priigrale prvo vodstvo. To pa je bilo tudi edino vodstvo Krimovk v prvem polčasu. Kmalu zatem je prišla kriza, saj so bile pri strelih uspešne le Nemke, Krimovke pa niso zadele vse od 19. do 24. minute. Bonova je vzela minuto odmora, ki se je izkazala za zelo učinkovito. Po zaostanku petih zadetkov so se Krimovke namreč približale le na zadetek zaostanka. Po vnovičnih napakah Ljubljančank se je polčas končal z rezultatom 18:15 v korist gostiteljic.

 
 

Uspelo nam je izboljšati tako obrambo, v ključnih trenutkih je odlično branila Sergeja Stefanišin, kot tudi napad, kjer je bila zelo razigrana Andrea Lekić. Na koncu smo z razpletom in pokazanim lahko zadovoljni.

Marta Bon

 
V drugem polčasu so rokometašice Krima držale priključek z Nürnbergom, v 38. minuti pa drugič na tekmi prišle do vodstva. Pri rezultatu 21:19 so prvič vodile za dva zadetka, prednost pa je proti koncu tekme le naraščala. Zadnje minute tekme so bile povsem v znamenju vratarke Sergeje Stefanišin, ki je z ubranjenimi najstrožjimi kaznimi v obup spravljala rokometašice Nürnberga, svoje pa je z natančnimi streli dodala še Andrea Lekić, ki je na tekmi dosegla 12 zadetkov. Vratarka Krima Sergeja Stefanišin je bila po prvih osvojenih točkah zadovoljna: "Začele smo spet slabo, tako kot nekaj zadnjih tekem. To je bila naša prva tekma v tej sezoni lige prvakinj, tako da smo imele malo treme. Ko smo se je znebile, pa nam je steklo. Odločilna je bila dobra obramba, kjer smo se posvetile predvsem zapiranju leve strani, kar nam je dobro uspelo. Z borbenostjo pa nam je kmalu po začetku drugega polčasa uspelo izničiti zaostanek in narediti preobrat. Verjele smo v zmago in na koncu se lahko zasluženo veselimo."

Krimovke že prihodnji teden čaka prva domača tekma Lige prvakinj proti Metzu, ki jo bodo igrale na Kodeljevem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.