Šport
28 ogledov

Krimovke s +12 med najboljših osem v Evropi

(Krim Mercator - Sävehof) Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so za konec rednega dela Lige prvakinj visoko premagale nemški Leipzig in ubranile prvo mesto v skupini (32:20).

Krimovke so tekmo proti odpisanemu Leipzigu, ki je odločala zgolj o prvem mestu v skupini, odigrale po pričakovanjih. Nemke tokrat domačim niso bile dorasel tekmec, Ljubljančanke so vodile od začetka do konca tekme in se z zanesljivo zmago odpravile na zimski odmor. Najboljša strelka je bila tokrat Maja Zrnec s sedmimi goli.

Zdesetkani Leipzig je v Ljubljano prišel z vsega desetimi igralkami, med katerimi ni bilo niti nekdanje krimovke Susann Müller. Na drugi strani je imel Krim na voljo praktično vse razpoložljive moči, vključno z v zadnjem času poškodovano Oano Manea in povratnico na krilo Carmen Martin.

Silovit začetek in 6:0

Tone Tiselj je tekmo proti Nemkam začel z vratarko Mišo Marinček, zunanjimi igralkami Nino Wörz, Andreo Penezić in Barbaro Lazović, krilnima igralkama Neli Irman in Majo Zrnec ter krožno napadalko Danielo Piedade. Domače so tekmo silovito začele, proti ne ravno motiviranemu Leipzigu so v prvih petih minutah zabile štiri gole, prejele pa nobenega.

Trener gostij Thom Orneborg je tako hitro posegel po prvi minuti odmora, a ta ni pomagala. Očitno je bilo, da Nemke tokrat ne bodo dostojen tekmec gostiteljicam. Te so nato povedle s 5:0 in 6:0, Nemke pa so prvi zadetek zabile šele v osmi minuti.

Do najvišje prednosti po nekaj nihanjih na koncu

Slovenske prvakinje so tudi v nadaljevanju brez vsakršnih težav držale zanesljivo vodstvo, v 22. minuti po sedemmetrovki Zrnečeve povedle z 12:5, kar je bila tudi najvišja prednost polčasa. S tako prednostjo so domače tudi odšle na glavni odmor.

V uvodu drugega polčasa so domačinke še oplemenitile prednost, s tremi zaporednimi goli Irmanove, Wörzove in Manee so v 38. minuti povedle že z 19:9, tako da je bil zmagovalec tekme znan že veliko pred zadnjo sireno. Zadnjih 20 minut tekme je bilo tako zgolj formalnost, v njih pa so domače znale zadržati naskok za zanesljivo zmago. Najvišja prednost na tekmi je znašala 12 golov - prav ob koncu tekme.

Liga prvakinj, skupina C, 6. krog:

Krim Mercator : Leipzig 32:20 (15:8)
Zrnec 7 (2) Lazović 5, Penezić 5, Wörz 4, Piedade 3, Irman 3, Manea 3; Kudlacz 7 (3), Augsburg 3, Lang 3, Szwed 3

Nedelja:
Metz – Sävehof

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.