Šport
189 ogledov

Krimovke so si zagotovile drugi del tekmovanja

Krim Mercator - Thüringer Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v tekmi 4. kroga lige prvakinj doma premagale Podravko Vegeto s 27:20 (14:10)

Igralke Krima so si z zmago proti Podravki že zagotovile glavni del lige prvakinj. Pot do uspeha ni bila tako lahka, kot kaže izid, saj so se hrvaške serijske državne prvakinje sredi drugega polčasa približale na 17:18, zapravile priložnost za izenačenje, nato pa so se varovanke Uroša Bregarja pravi čas zbudile, ustavile nalet tekmic in na koncu zanesljivo slavile. Krimovke so zmagale drugič v skupini B in se prebile na drugo mesto, za madžarski Györ, ki ga tekma s Thüringerjem čaka v ponedeljek. V glavni del lige prvakinj napredujejo prve tri ekipe iz skupine.

Za razliko od tekme pred dnevi v Koprivnici je bila na začetku obračuna na Kodeljevem dobro razpoložena kapetanka v vratih Krima Miša Marinček Ribežl. Tudi po njeni zaslugi so Ljubljančanke od 0:1 prišle do vodstva s 4:1. V osmi minuti je gostujoča klop vzela minuto odmora, po njej so Hrvatice dosegle gol, zapravile priložnost za 3:4, sledila pa sta hitra gola Sare Ristovske in Polone Barič za 6:2. Ko so gostje strnile svoje vrste v obrambi, so krimovke težko prihajale do zaključnega strela, igralke Podravke pa to izkoristile za -2, toda dva gola Lamprimi Tsakalou sta domače spet vrnile na +4 (8:4). V 21. minuti so domačinke prvič na tekmi povedla s šestimi goli prednosti (10:4), na odmor pa so igralke šle pri izidu 14:10.

Začetek drugega polčasa je bil za Krim slab, zapravil je dva napada, Podravka pa dva unovčila za 12:14. Do 37. minute so domače znova zagospodarile na svojem igrišču in povedle z 18:13. Sredi polčasa in po zaslugi delnega izida 4:0 se je Podravka še približala na 17:18 in Bregar je skušal gostujoči nalet ustaviti z minuto odmora. Težave krimovk v napadu so se nadaljevale, v 47. minuti je Dejana Milosavljević zapravila strel za 18:18.

Po desetih minutah brez gola so Ljubljančanke v 48. minuti le zadele, Ristovska je poskrbela za 19:17, nekaj sekund kasneje pa je za 20:17 zadela Tjaša Stanko. Ista igralka je zadela še v 49. in 50. minuti (22:17). Tri minute kasneje je šestič na tekmi zadela Tsakaloujeva za 23:17. Svoj delež je z obrambo dodala še Marinček Ribežlova, Olga Perederij pa je na drugi strani zadela za najvišjo prednost na tekmi 25:18. V 57. minuti so gostje zapravile napad in jasno je bilo, da bo domače igralke vknjižile nov par točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice