Šport
10 ogledov

Krimovke stoodstotne na domačih tleh

rk krim mercator vesna milanović Profimedias
Rokometašice Krima Mercatorja so v petem krogu skupine D skupinskega dela tekmovanja v ligi prvakinj doma s 27:22 (13:13) premagale danski Esbjerg. V zadnjem krogu bodo krimovke prihodnjo soboto gostovale v Larviku.

Dva kroga pred koncem prvega dela lige prvakinj je bil položaj v skupini D popolnoma izenačen, saj so vse štiri ekipe imele po štiri točke. V najboljšem položaju je bil z najboljšo razliko v golih danski Esbjerg, v najslabšem pa Krim Mercator z najslabšo, saj je na uvodni tekmi skupine D s kar desetimi goli razlike izgubil proti lani najboljši danski ekipi.

Krimovke, ki so obe letošnji domači tekmi dobile, so dobro začele tudi svojo zadnjo tekmo na Kodeljevem v prvem delu lige prvakinj. S čvrsto obrambo jim je uspelo zaustaviti gostujočo organizatorico igre Nizozemko Estavano Polman, prav tako je le enkrat iz igre zadela njena rojakinja Laura van der Heijden, ki pa je bila zato obakrat uspešna s sedmih metrov. V napadu je bila razpoložena Alja Koren, ki je z mesta desne zunanje igralke zadela trikrat, z goloma Anete Benko in Elizabeth Omoregie pa so domače rokometašice prvič na tekmi v 14. minuti gostjam pobegnile za tri gole (9:6).

Do konca prvega polčasa je krimovkam v napadu nekoliko popustila zbranost, njihove podaje niso bile več tako natančne, kar je danskim prvakinjam omogočilo protinapad in nekaj "lahkih" golov. Dve minuti pred odhodom na odmor je Maria Vestergaard izid izenačila na 12:12, vendar je Korenova že v naslednjem napadu s svojim šestim golom iz šestega poskusa domačo ekipo še enkrat popeljala do vodstva. Ob izteku 30 minut je Van der Heijdnova postavila končni izid prvega polčasa.

Prednosti sedmih golov niso izpustile iz rok

Tudi drugih 30 minut se je začelo po željah varovank Uroša Bregarja, ki so nadaljevale z odlično igro v obrambi, v napadu se je razigrala Omoregiejeva, Polona Barić pa je s svojim prvim golom na tekmi svojo ekipo spet popeljala do treh golov prednosti (18:15). Mlada bolgarska reprezentantka je z dvema zaporednima goloma v 41. minuti krimovkam zagotovila že pet golov naskoka (21:16). Svoje je v vratih dodala še Miša Marinček in ko je Barićeva minuto pozneje zadela na prazen gol, so krimovke vodile že z 22:16.

Še korak bližje zmagi so bile domače rokometašice po golu Mirele Bajramoske za vodstvo s 24:17, toda po tem golu v napadu niso bile več tako uspešne, tako da so danske prvakinje nekoliko ublažile svoj poraz in se izognile porazu desetih golov razlike, ki bi krimovke že skorajda stoodstotno popeljal do glavnega dela lige prvakinj. Zmago domače ekipe sta potrdili Bajramoska in Omoregie, spet pa je v vratih blestela Marišnkova, ki je zbrala 16 obramb, enajst v drugem polčasu, eno sedemmetrovko pa je ubranila tudi izkušena Sergeja Stefanišin.

Liga prvakinj, 5. krog:

Krim Mercator : Esbjerg 27:22 (13:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.