Šport
14 ogledov

Krimovke Stožice krstile z zmago

Žurnal24 main
Rokometašiče Krim Mercatorja so po zaslugi sijajne predstave v drugem polčasu proti ruski Zvezdi prišle do druge zmage v Ligi prvakinj in s tem na najlepši možni način krstile novo dvorano v Stožicah.
Olimpija visoko izgubila na Madžarskem
Rokometašice Olimpije so v prvi tekmi drugega kola evropskega pokala EHF v gosteh izgubile z madžarsko ekipo Bekescsabai s 23:32 (8:16). Povratna tekma bo v soboto, 23. oktobra, v Ljubljani.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. kolu Lige prvakinj (skupina D) v Stožicah premagale Zvezdo Zvenigorod s 37:32 (17:17). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo soboto, ko bodo doma gostile Györ.

Krimovke so uspešno prestale premiero v novi stožiški dvorani. Po zmagi v Koprivnici so izbranke Marte Bon vpisale še drugo zmago v tej sezoni Lige prvakinj. Po neprepričljivem prvem polčasu so domačinke odločilno prednost naredile med 45. in 50. minuto, ko so pobegnile za šest golov. Igralka tekme je bila Barbara Varlec z devetimi goli.

Bonova je v polju začela z istimi igralkami kot poti Podravki: na krilih sta bili Tamara Mavsar in Alja Koren, na zunanjih položajih so bile Andrea Penezić, Andrea Lekić in Barbara Varlec, na položaju krožne napadalke pa Ljudmila Bodnjeva. Bonova pa je presenetila z izbiro prve vratarke, saj je začela mlada Neja Šoberl. Ta je nato Jeleni Grubišić (ki se je spet izkazala) mesto prepustila v 18. minuti.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prvi polčas je bil bolj ali manj za pozabo. Obe ekipi sta naredili številne napake, veliko je bilo izgubljenih žog in na lahko zapravljenih (tudi povsem odprtih) strelov. Začetek je bil temu primerno izenačen. Domačinke so v osmi minuti prek drugega gola Alje Koren prvič povedle za dva gola (6:4), v 13. minuti pa je Andrea Lekić povišala na 9:6.

Ko je kazalo, da so gostiteljice vendarle našle pravi ritem, pa so spet pojavile napake. Najprej je začela pešati obramba na desni strani, kjer jo je prebijala Polina Kuznjecova, nato pa so gostje izkoriščale še napake Krima v napadu in slabše pokrivanje na levi strani domače obrambe, kar je privedlo do izenačenja v 16. minuti (9:9).

Tri minute pozneje so Rusinje z golom Ane Sen prišle v vodstvo z 12:11 in prisilile gostiteljice k minuti odmora, ki pa ni pomagala, saj so gostje povedle tudi s 17:15. Bonova je veliko rotirala (tudi zaradi držanja visokega ritma), iskala pravo sedmerko, toda to ji v teh trenutkih ni najbolj uspevalo. Praktično edina razpoložena strelka Krima je bila Penezićeva, ki je v prvih 30 minutah dosegla sedem golov.

V uvodu drugega polčasa pa so bili goli Varlečeve tisti, ki so največ pripomogli k držanju koraka z ruskimi predstavnicami. Povratnica v Krim iz srbskega Zaječarja je v teh trenutkih pokazala, da je lahko veliko orožje Krima z zunanje linije. Ko je dva gola s sedmih metrov zabila še Tamara Mavsar, enega pa dodala še Lekićeva, je domača ekipa znova lahko malce lažje zadihala. V 43. minuti je vodila s 27:24.

Štiri minute pozneje je najboljša igralka tekme Varlečeva začela pravi mali "blitzkrieg" Krima. Prav ona je namreč zadela za dotlej najvišjo prednost tekme (30:26), sledila pa sta še dva uspešna Krimova napada, zadetka Mavsarjeve in Marine Vergeljuk sta pomenila že prednost z 32:26 v 49. minuti, kar je bilo tudi ključnega pomena za današnjo zmago. V zadnjih desetih minutah so gostiteljice znale zadržati prednost, ki je bila najvišja pri izidu 35:27.

Izjave po srečanju:


Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja:
"Odločilen moment je bil to, da smo iskali in končno našli trenutek, ko bomo prišle v svoj ritem. Tekmice so vedele, kaj delajo. Prekinile so našo hitro igro, sploh ne vem, če smo v prvem polčasu izpeljale kakšen protinapad. Naša ekipa je sestavljena in vodena tako, da igra hitro, odločno, včasih vihravo. In če me ne moremo teči, potem nismo prave. To se je danes zgodilo. Seveda pa nismo stroji, zato je tudi nova dvorana malce vplivala na vse. To so bremena, ki pa jih moramo kot vrhunski športniki nositi. Ampak vseeno ni tako lahko. Vesela pa sem zmage in ponosna na ekipo."

Barbara Varlec, igralka Krima Mercatorja:
"Zadovoljna sem s celo ekipo, ne le z mojo igro. V drugem polčasu smo res bolje zaigrale v obrambi, naša vratarka Jelena Grubišić je dala še piko na i in zato je napad lažje stekel. Drugi polčas je bil povsem drugačen kot prvi. Imele smo več energije, bile bolj povezane in to bo naša vrlina tudi v prihodnje. Navdušena sem."

Ljudmila Bodnjeva, igralka Krima Mercatorja:
"Odločilno je bilo to, kar nas je krasilo že na tekmi proti Podravki. Igrale smo kot ekipa, igrale smo borbeno, tudi ko ni šlo. Slabšo igro smo nadomestile s tem, ko smo rotirale veliko igralk. Obramba na trenutke ni bila najboljša, toda ves čas smo garale, zato bi kot odločilen moment za današnjo zmago izpostavila nepopustljivost."

Liga prvakinj, 2. kolo:


Skupina D:

Krim Mercator : Zvezda Zvenigorod 37:32 (17:17)
Varlec 9, Penezić 7, Mavsar 6; Sen 8, Kuznjecova 6

Györ : Podravka Vegeta 27:25 (18:15)

Lestvica: 1. Krim Mercator 4 točke, 2. Györ 2, 3. Zvezda 2, 4. Podravka Vegeta 0

Skupina A:

Dinamo Volgograd : Sävehof 37:26 (23:12)
Viborg : Budućnost 25:34 (16:18)

Lestvica: 1. Budućnost 4 točke, 2. Viborg 2, 3. Dinamo Volgorad 2, 4. Sävehof 0

Skupina B:

Leipzig : Debercen Korvex 31:25 (16:11)
Hypo Niederösterreich : Itxako Navarra 19:30 (12:13)

Lestvica: 1. Leipzig 4 točke, 2. Itxako Navarra 2, 3. DVSC Debrecen 2, 4. Hypo Niederösterreich 0

Skupina C:


Larvik : Randers 33:19 (18:8)
Valcea : Toulon 28:19 (15:9)

Lestvica: 1. Larvik 4 točke, 2. Valcea 2, 3. Randers 2, 3. Toulon 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.