Šport
12 ogledov

Krimovke taktično izgubile pri Valcei

Krim Mercator Oltchim Valcea Liga prvakinj Stožice Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. kolu drugega dela Lige prvakinj v gosteh izgubile proti Valcei, a kljub temu v skupini 2 zasedle končno prvo mesto (20:23). To pomeni, da se bodo v polfinalu pomerile z norveškim Larvikom, prvo tekmo pa bodo igrale v gosteh.

Krimovke so že v soboto izvedele novico, da jim v nedeljo ne bo treba trepetati za polfinale. Za mirnejše živce je včeraj poskrbela kar Zvezda Zvenigorod, ki je z zmago nad Ferencvarosem v polfinale poslala oba današnja tekmeca. Ta sta se tako pomerila "zgolj" za prvo mesto v skupini. Prvo medsebojno tekmo je Krim doma dobil z 28:24, torej so bile smernice za nedeljski obračun znane in jasne.

Tekma je minila v izmenjaje dobrih obdobjih ene ali druge ekipe, ki sta si obe priigrali tudi po štiri gole prednosti, a na koncu so Ljubljančanke zmogle toliko borbenosti in zbranosti, da se iz Valcee vračajo s porazom z zgolj tremi zadetki. Ta jim v polfinalu prinaša na papirju lažjega tekmeca in povratno tekmo pred domačimi gledalci. Valcea pa bo v polfinalu merila moči z močnim Györom. Prvi tekmi polfinala bosta 6. oziroma 7. aprila, povratni pa 13. oziroma 14. aprila.

Tone Tiselj je tokratno tekmo začel z vratarko Jeleno Grubišić, krilnima igralkama Majo Zrnec in Carmen Martin, krožno napadalko Danielo Piedade ter zunanjimi igralkami Andreo Penezić, Nino Wörz in Barbaro Lazović. Po hitrem Krimovem vodstvu z 2:0, obakrat je zadela Wörzeva, so igralke padle v dirjanje po igrišču, v katerem so se bolje znašle Romunke. Te so prvič povedle v 11. minuti, ko je za 4:3 zadela Oana Manea. Prav ta je v teh trenutkih Krimu povzročala največ težav z izsiljevanjem sedemmetrovk in izključitev, ki so jih domače igralke unovčile za vodstvo s 6:3 v 15. minuti.

Domačinke hitro povedle

Tiselj je nato vzel minuto odmora, po kateri so takoj Romunke s sedemmetrovko Ramone Farcau ušle že na 7:3. Nato pa so se gostje le zbrale, v obrambi zaigrale odločneje, v napadu pa tudi po zaslugi nekaterih menjav bolj kombinatorno. Vse to je obrodilo bogate sadove. Tamara Mavsar je v 23. minuti po protinapadu in nizu 4:0 izid izenačila, Susann Müller je nato poskrbela za vodstvo Krima z 8:7, niti v končnici pa slovenske prvakinje niso popustile in po zaslugi Penezićeve na glavni odmor nesle tri gole naskoka.

V uvodu drugega polčasa so krimovke prednost še povečale na štiri gole in jo brez večjih težav ohranjale do 38. minute. Sledili pa sta izključitvi Mavsarjeve in Penezićeve, kar so domače izkoristile in izid v 40. minuti izenačile na 16:16. S tem so dobile krila in nadaljevale z boljšo obrambo, spremenile so jo v 5-1, v napadu pa še naprej rešetale gostujočo mrežo. V 51. minuti je Allison Pineau tako zadela že za 21:17.

Ko se je zdelo, da bodo Romunke nadgradile dovolj visoko prednost za prvo mesto v skupini, saj Krimove strelke niso imele najbolj natančnih merilnih naprav, pa so se dvakratne evropske prvakinje še pravočasno prebudile. Z borbeno igro v zadnjih minutah so prednost domačih dovolj otesale, da so se v polfinalu izognile zastrašujočemu Györu.

V nedeljo sta bili pri Krimu strelsko najučinkovitejši Nina Wörz in Andrea Penezić s po štirimi goli, pri Valcei pa je s sedmimi prednjačila Ramona Farcau.

Liga prvakinj, drugi del, skupina 2, 6. kolo:

Oltchim Valcea : Krim Mercator 23:20 (9:12)
Farcau 7 (4), Managarova 5, Manea 4; Wörz 4, Penezić 4, Lazović 3, Martin 2 (1), Müller 2, Krpež 2

Zvezda Zvenigorod : Ferencvaros 30:27 (12:16)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.