Šport
66 ogledov

Krimovke vpisale peto ničlo

rokomet Krim Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj v skupini A v gosteh izgubile proti Baia Mareju z 28:35 (14:16).

Izbranke Marte Bon so se opogumljene po dobri predstavi v prejšnjem krogu po Larviku podale v Romunijo po prvi točki, ostale pa brez njih. Po petih krogih imajo točkovno ničlo in so v skupini A končale na četrtem mestu, Baia Mare pa se je še drugič veselil zmage nad Krimom in je za Ljubljančanke nedosegljiv.

Krimovke so zapravile prvi napad na tekmi, prvi gol pa je Baia Mare zadel iz sedmih metrov, ko je bila uspešna nekdanja krimovka Allison Pineau. Francozinja je še z enim zadetkom iz sedemmetrovke povišala na 2:0, šele nato so gostje zadele prvič - med strelke se je vpisala Nina Zulić. Romunke so znale kaznovati nekaj napak tekmic in v sedmi minuti je bilo že 6:1. Obramba Baie Mare se je zdela neprebojna, toda po nekaj napakah domačink so se krimovke v 13. minuti in ob igralki več približale na 7:8.

Toda spet so prejele dva hitra gola. Prednost dveh oziroma treh golov so Romunke držale do 23. minute, nato je imela razpoložena Elizabeth Omoregie priložnost za izenačenje na 13:13, namesto tega pa so gostiteljice spet dvakrat hitro zadele (15:12). Pineaujeva je v 29. minuti zadela za 16:13, po dobrem protinapadu in podaji Miše Marinček je Tamara Mavsar zadela za izid prvega polčasa - 16:14.

Baia Mare je odločilno razliko naredil na začetku drugega polčasa, ko je z delnim izidom 5:0 pobegnil na 21:14. Ljubljančanke so prvič v drugem delu zadele po sedmih minutah in 42 sekundah, ko je bila uspešna Omoregiejeva. Prednost je nato narasla tudi na +8. Sredi drugega polčasa so gostje zaostanek zmanjšale na pet golov (22:27), spet dopustile domačinkam, da so pobegnile, pet minut pred koncem po golu Mavsarjeve še zadnjič prišle do nekaj upanja (27:32), ki pa je kmalu ugasnilo.

Najboljša strelka tekme je bila Elizabeth Omoregie z desetimi goli. Na drugi strani je enega manj dala Pineaujeva.

Liga prvakov, 5. krog:

Skupina A

Baia Mare : Krim Mercator 35:28 (16:14)

Lestvica: 1. Rostov-Don 10 točk, 2. Larvik 6, 3. Baia Mare 4, 4. Krim 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.