Šport
15 ogledov

Krimovke z Vegeto začinile uvrstitev v 2. krog

Krim Mercator Cluj Liga prvakinj Stožice
1/14
Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so se z zmago nad Podravko uspele uvrstiti v naslednji krog Lige prvakinj, potem ko so za ta podvig potrebovale zmago z vsaj štirimi goli razlike. Varovanke Toneta Tislja so v Stožicah slavile s plus šest (28:22).

Za izbranke Toneta Tislja je bila tekma zadnjega kroga prvega dela proti zasedbi iz Koprivnice za biti ali ne biti. Cilj je bila zmaga za štiri gole oziroma za tri, če tekmicam dopustijo manj kot 22 golov. Na prvi medsebojni tekmi je bilo namreč 25:22 za Podravko.

Nalogo so domače igralke izpolnile, predvsem v drugem polčasu, ko so z dobro obrambo in učinkovitim napadom naredile več kot dovolj visoko razliko. Krim Mercator bo tako nadaljeval Ligo prvakinj, in sicer februarja prihodnje leto. Tekmice za nadaljevanje bodo domače dobile v torek na Dunaju.

Tiselj, ki mu je v zadnjem času tudi zdravstveni bilten v ekipi malce olajšal delo, je tekmo začel z Jeleno Grubišić v vratih, Katarino Krpež in Majo Zrnec na krilih, Ljudmilo Bodnjevo na položaju krožne napadalke ter Linneo Torstenson, Nino Wörz in Barabro Lazović na zunanjih položajih, povratnica po poškodbi Andrea Penezić pa je od začetka pomagala v obrambi.

Hrvatice izenačile v 15. minuti

Ta postava je dobro začela tekmo in zabila tri gole zapored, kolikor je kljub vmesnemu znižanju prednost - tudi po zaslugi Grubišićeve in nekaj prestreženih žogah Penezićeve, ki se je v 11. priključila tudi napadu - znašala spet v sedmi minuti po zadetku Torstensonove. A izključitev Lazovićeve je pomagala Hrvaticam do izenačenja v 15. minuti, zadela je prav nekdanja krimovka Sanja Damnjanović.

Krim je zatem s polno zasedbo spet spet hitro nanizal tri gole, a igra ni stekla po željah Tislja, ki je ob približanju Podravke na 9:8 zahteval minuto odmora. Ta je pripomogla k novi prednosti treh golov (vmes je prvi gol v sezoni zabila tudi Penezićeva), česa več pa domače ob dobri obrambi gostij niso zmogle. Hrvatice so se še pred koncem približale, tako da je bila tekma (oziroma napredovanje) še povsem odprta.

Zato pa je domačim zelo dobro del glavni odmor. V drugi polčas so krenile odlično v obrambi, saj Koprivničankam niso dopustile zadetka do 38. minute. Same pa so v tem času zabile tri gole in ušle na 17:12 po uspešni sedemmetrovki Carmen Martin. Prednost domačih se je še povišala v 44. minuti po drugem zaporednem zadetku Müllerjeve (21:15), a se čvrste gostje še niso vdale.

Pri +7 vse odločeno

Spet so prišle bližje "želene" razlike, a so jih nato presekale tudi dvominutne kazni, kar so kakovostno boljše domačinke unovčile za nov pobeg za šest golov (24:18). Vonj po drugem delu je bil takrat že močan, okus pa se mu je dokončno pridružil v 54. minuti, ko je Zrnečeva ukradeno žogo v protinapadu spremenila v vodstvo s 26:19.

Hrvatice so imele sicer v naslednjih trenutkih celo dve igralki več na igrišču, vendar so domače znale kljub številčnemu primanjkljaju ohraniti varno razliko za izdihljaje tekme.

Tiselj: "Igralke preveč gledale na semafor"

"Če govorimo samo o rezultatu, je tekma potekala točno tako, kot smo si zamislili. Ne bi bilo dobro, da bi prehitro ujeli razliko, to smo storili pravi čas. Zdržali smo težke trenutke, nismo se še najbolje ujeli v nekaterih zadevah," je po tekmi povedal trener Krima Tone Tiselj.

"Igralke so bile preveč živčne, preveč gledale na semafor, preveč razmišljale o izidu. To je slabo. Vsi vrhunski športniki razmišljajo le o naslednji akciji. To je bilo danes težko, toda individualna kakovost in dobra obramba sta v drugem polčasu tekmo odločili proti zelo kakovostni in borbeni ekipi Podravke."

Liga prvakinj, 6. kolo:

Krim Mercator : Podravka Vegeta 28:22 (14:12)
Martin 6 (3), Müller 6 (1), Wörz 5, Krpež 2, Zrnec 2; Damnjanović 9 (3), Horvat 5, A. Čović 4

Györi : Cluj 37:26 (17:14)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.