Šport
14 ogledov

Krimovke za prvo mesto v skupini C

(Krim Mercator - Sävehof) Tone Tiselj Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 17. uri v Stožicah igrale zadnjo tekmo prvega dela Lige prvakinj. Tekmec bo nemški Leizpig.

Krimovke, ki so si že zagotovile napredovanje v drugi del, si bodo z zmago skušale zagotoviti prvo mesto v skupini C.

"Moj cilj je, da dekleta pokažejo lepo predstavo, da se maksimalno borijo in da poskušajo igrati po najboljših močeh. Če bodo to naredile, potem ponavadi pride tudi rezultat. Verjamem, da bodo to naredile in da bo posledica tudi pravi izid, ki nas bo obdržal na prvem mestu skupine," je na novinarski konferenci v Ljubljani uvodoma povedal trener Krima Tone Tiselj.

Krimovke so na prvi tekmi proti Leipzigu v Nemčiji zmagale s 27:23, Tiselj pa jo je označil kot najboljšo Krimovo predstavo v tej sezoni tekmovanja. Nemška ekipa je v zadnjem času zelo oslabljena in nima več možnosti za drugi del, kar bo bržčas nekoliko olajšalo delo Ljubljančankam.

Tiselj: Leipzig ima res veliko težav

"Nemke so bile na začetku Lige prvakinj ekipa, ki bi si po igralskem kadru zaslužila drugo mesto v skupini. Vendar že pred začetkom tekmovanja so ostali brez prve vratarke Katje Schülke, potem sta se poškodovali obe krožni napadalki Luisa Schulze in Anne Müller, nato še Anne Hubinger, na zadnji tekmi pa še Maura Visser in prva vratarka Julia Plöger. Tako imajo res veliko težav," je o težavah Leipziga spregovoril Tiselj, ki pa poudarja, da imajo še vedno zelo kakovostno prvo sedmerko, nimajo pa več pravih rotacij.

Na kaj oziroma koga pa bodo morale biti slovenske prvakinje tokrat najbolj pozorne? "Na zunanjih položajih imajo štiri reprezentantke, dve nemški, Susann Müller in Saskio Lang, in dve poljski, Karolino Szwed in Karolino Kudlacz, in tu preti največja nevarnost. Seveda pa imajo tudi dve zelo kakovostni krili, nemško reprezentantko Natalie Augsburg in nizozemsko Debbie Bont, tako da so izrazito oslabljeni le na položaju krožne napadalke in nimajo pravih rotacij. Če bomo mi igrali v visokem ritmu, jih utrujali, potem njihova ekipa ne more 60 minut igrati na tako visoki ravni kot mi," meni Tiselj, ki se je ozrl še na trenutno formo svoje ekipe.

Precejšnja nihanja z veliko rezervami

"Bili smo že v boljši formi. Trenutno precej nihamo, imamo določene težave, težko sestavimo dobro obrambo in dober napad skozi 60 minut. Vendar na zadnji tekmi proti Sävehofu sem videl nekaj, kar je bilo zame najpomembnejše v sezoni. Pri zaostanku z 21:23 igralke niso klonile, odigrale so z veliko energije, zavzeto, borbeno in dobile točko, kar je dober znak. Dejstvo je tudi to, da so dekleta vse cilje izpolnila, imamo pa še veliko rezerv in verjamem, da se te lahko pokažejo v nadaljevanju Lige prvakinj," je zaključil Tiselj, ki bo bržčas spet igral brez krožne napadalke Oane Manee, ki ima težave s križem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.