Šport
22 ogledov

Krimovke želijo Stožice krstiti z zmago

Igralke Zvezde za Ljudmilo Bodnjevo niso favoritinje. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Nova dvorana v Stožicah bo v soboto doživela še rokometni krst. Rokometašice Krim Mercatorja bodo v drugem kolu Lige prvakinj gostile Zvezdo Zvenigorod in seveda želijo zmagati.
Zmajčice z Madžarkami
Rokometašice ljubljanske Olimpije v soboto, 16. oktobra, ob 18. uri čaka letošnji premierni nastop na mednarodni sceni, v drugem kolu pokala EHF pa se bodo pomerile z madžarsko zasedbo Bekescsabai. Ljubljanske rokometašice so ob krimovkah, ki nastopajo v Ligi prvakinj, edine slovenske predstavnice v evropskih rokometnih tekmovanjih. "Naša želja je, da se prebijemo v naslednje kolo, a podobno razmišljajo tudi naše tekmice. O Madžarkah premoremo dovolj podatkov, najbolj pa me skrbi, da imamo v primerjavi z njimi veliko krajšo klop," napoveduje prvi trener ljubljanske ekipe Robert Beguš.

Rokometašice Krima Mercatorja, ki so prejšnjo nedeljo z zmago v Koprivnici uspešno začele letošnje igranje v Ligi prvakinj, bodo v soboto ob 18. uri v Stožicah igrale dvoboj 2. kola tega tekmovanja. Tekmec bo ruska Zvezda Zvenigorod, ki je v uvodu prav tako vknjižila dve točki, in sicer proti Györu.

Dvoboj z Rusinjami bo za krimovke tudi prvi nastop v novi dvorani, še četrti v zgodovini Lige prvakinj po Galjevici, Kodeljevem in Tivoliju. "Veseli smo, da smo končno dočakali igranje v tej lepi dvorani. Zavedamo pa se pomembnosti tekme. O tekmicah imamo veliko podatkov, prav tako pa nimamo težav s poškodbami, izjema je le Szandra Zacsik, ki po operaciji še ni povsem pripravljena," je v uvodu novinarske konference v stožiški dvorani ob odsotnosti glavne trenerke Marte Bon povedal njen pomočnik Jože Perčič.

Podrobnosti o ruski ekipi je predstavil trener vratark Rolando Pušnik. "Gostje so zelo dobra ekipa. Vodi jo ugledni rokometni strokovnjak (Jevgenij Trefilov; op. STA), ki okrog sebe vedno zbere ogrodje ruske reprezentance. Toda kljub temu menim, da z zbrano igro lahko pridemo do zmage," je povedal Pušnik, ki je vlogo favorita prepustil Rusinjam. Te so se v Ligo prvakinj uvrstile prek kvalifikacij.

S Pušnikom se ne strinja kapetanka Ljudmila Bodnjeva, ki meni, da imata obe ekipi približno enake možnosti za zmago. "Ne bi rekla, da je Zvezda favorit. Ampak tudi nas ne bi izpostavljala. Opozorila bi, da na Zvezdo ne smemo gledati kot na kvalifikanta. Zvezda je igrala v kvalifikacijah le zato, ker je pač rusko prvenstvo toliko močnejše od drugih in pač ni bila prvak v Rusiji. Proti Györu je pokazala izvrstno igro, je pa res, da mogoče ima krajšo 'klop' na zunanjih položajih kot me," meni Bodnjeva.

Glavne igralke Zvezde so Ana Sen, Ljudmila Postnova, Oksana Koroljeva in Darja Gruzdeva, močne so tudi na levem krilu (leva stran je dejansko boljši del ruske ekipe), kjer igrata reprezentantki Polina Kuznjecova in Jelena Dmitrijeva, medtem ko po besedah Bodnjeve na desni strani Zvezda ni tako "udarna", saj na krilu nima nobene levoroke igralke.

"Njihov najmočnejši del je njihov sistem igre, ki ga razvijajo v pol- in protinapadih. V tej smeri smo tudi mi največ delali. Ne bomo pa nikogar posebej pokrivali, igrali bomo svojo igro in mislim, da imamo odgovor tako na njihovo postavljeno igro kot tudi na protinapad. Mislim, da bo zanimiva tekma od prve do zadnje minute, ampak naša obveza do vseh je zmaga. Dodatna spodbuda bo tudi nova dvorana, ki bo za naše igralke velika inspiracija, in mislim, da bomo tekmo uspešno pripeljali do konca," je še povedal Pušnik.

Tekma v Stožicah se bo v soboto začela ob 18. uri, sodila pa jo bosta Romuna Alin-Sergiu Cirligeanu in Gheorghe Bejinariu. Vstopnice za tekmo so že v prodaji. Pet evrov bodo odšteli starejši od 14. leta, mlajši pa po tri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.