Šport
9 ogledov

Krimovke zmagale za Danielo: padel Cluj

Varlec Lazović Krim Mercator Cluj Liga prvakinj Stožice
1/16
Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so na uvodu v letošnjo Ligo prvakinj v Stožicah premagale romunski Jolidon Cluj (28:27). Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale v Koprivnici pri Podravki.

Ljubljančanke, ki jih je pred tekmo prišla pozdravit tudi Daniela Piedade (ta zelo dobro okreva po možganski kapi), so Ligo prvakinj kljub vsem tegobam, ki so jih v zadnjem času pestile, začele z zmago.

Sama igra je pričakovano pustila še nekoliko mešane občutke, že zdaj pa je jasno, da je Krim z Nemko Susann Müller dobil pravo okrepitev. Ta je bila ob Barbari Lazović tudi najbolj razpoložena igralka domače ekipe.

Krim, ki se je skozi vse pripravljalno obdobje ukvarjal z različnimi zdravstvenimi težavami, veliko neznank pa je bilo zaradi teh razlogov tudi za današnjo tekmo, je obračun z novinkami v Ligi prvakinj začel z Jeleno Grubišić v vratih, Ljudmilo Bodnjevo na položaju krožne napadalke, Majo Zrnec in Katarino Krpež na krilih ter Lazovićevo, Müllerjevo in Lineo Torstenson na zunanjih položajih.

Ta postava je odlično začela tekmo, saj je že po desetih minutah moral gostujoči strateg Gheorghe Covaciu vzeti minuto odmora. Takrat se je na semaforju svetil rezultat 7:1 v korist domačih igralk, ki so ob razpoloženi Grubišićevi s protinapadi in odločno igro v napadu, v kateri je prednjačila predvsem Nemka Müllerjeva, brez težav rešetale romunsko mrežo.

Po minuti odmora so do sape prišle tudi igralke Cluja, ki so se približale na 6:9, 8:11 in 10:13, a vodstva domačink niso resno ogrozile.

Romunke zabijale prepozno

Kljub Tisljevim menjavam, te so bile nujne ob vseh zdravstvenih težavah za držanje ritma, in kar nekaj napakam v igri so gostiteljice tekmice držale na dokaj varni razdalji. A v samem zaključku polčasa je domača obramba povsem razpadla, Romunke so zlahka prihajale do strelov, ki jih niti Grubišićevi ni več uspelo ustavljati, tako da so se Romunke pred drugim polčasom povsem približale (13:14), na glavni odmor pa sta šli ekipi ob izidu 15:13.

Cluj je v uvodu drugih 30 minut izid hitro poravnal na 16:16, na srečo Krima pa sta bili razpoloženi Müllerjeva in Lazovićeva, ki sta z goli z zunanjih položajev svoji ekipi spet priigrali tri gole naskoka (19:16, 21:18), Marina Vergeljuk pa je v 45. minuti povišala na 23:19.

V zadnjih desetih minutah so gostiteljice vstopile s petimi goli naskoka, kolikor je znašala prednost tudi v 55. minuti po zadetku Bodnjeve, kar je kljub slabšemu zaključku že pomenilo prvi točki za ljubljansko ekipo v tej sezoni Lige prvakinj.

Tiselj: "Moja najtežja tekma v življenju"

"V tem trenutku niti ne razmišljam o točkah, temveč samo o naših dekletih. Res, kar so one zdržale v teh 14 dneh in nato odigrale tako tekmo, je nekaj nenormalnega. Res čestitke vsem, tudi vsem, ki nam pomagajo, navijačem. Res je neverjetna energija v teh dekletih, da so tekmo pripeljala do konca tako, kot so jo," je po tekmi dejal Tiselj.

"To je bila moja najtežja tekma v življenju. Zdaj razmišljam samo o tem, zakaj se nam vse to dogaja ... Ne vem, kako bo ekipa videti, ko se bomo dobili v torek, za danes pa res vse čestitke," je še pristavil trener domačega moštva.

"Super smo začele, na sredini so nam malce pošle moči, ampak smo zdržale. Zavedale smo se, da bo težko, da moramo določene igralke res dati vse od sebe, saj imamo težave z malo krajšo klopjo. Ampak zmaga je naša, smo vesele in bomo lažje zadihale vse skupaj," pa ga je dopolnila prva strelka tekme Lazovićeva.

Liga prvakinj, 1. kolo, skupina B:

Krim Mercator : Jolidon Cluj 28:27 (15:13)
Lazović 9, Müller 8 (1), Zrnec 3, Bodnjeva 3; Ani 8, Senocico 8, Cartas 7(4), Dinca 4

Györi : Podravka 24:19 (11:7)

Komentarjev 1
  • bober123 09:08 16.oktober 2012.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršenja kodeksa Žurnala24.