Šport
21 ogledov

Kristan zaklenil vrata pred Jeseničani

Robert Kristan je v letošnji sezoni v odlični formi, tudi slovenski čarodej pa v Žurnal24 main
Hokejisti Jesenic so v 14. kolu avstrijske lige Ebel v gosteh izgubili proti zagrebškemu Medveščaku z 0:3 (0:2, 0:0, 0:1), prav tako se z gostovanja s porazom vračajo zmaji. Klonili so pri Sapi (2:4).

Acroni Jesenice so na gostovanju v Zagrebu doživele nov poraz. Slovenski prvaki so bili v polju večji del tekme boljši nasprotnik, a v hokeju na ledu o zmagovalcu odločajo goli. Teh pa na tekmi Jeseničan v vratih Medveščaka, Robert Kristan, preprosto ni dovolil. Jeseničani so na drugi tekmi zapored nastopili brez peterice standardnih igralcev. Zaradi poškodb soigralcem niso mogli pomagati Wade Skolney, Doug Nolan, Jason Beckett, Klemen Pretnar in Marjan Manfreda.

Tekma se ni še niti dobro začela, ko se je po podajah Franka Banhama in Kevina MacCauleya sam pred Jaakkom Suomalainenom znašel Don MacClean in neubranljivo zadel. Medveščak je povišal na 2:0, ko je z igralcem več izza vrat srečno zadel Joel Prpic. Jeseničani so v tem delu igre sicer imeli več priložnosti, vendar se Kristan tudi ob številčni premoči ni pustil premagati.

Kmalu po začetku druge tretjine je imel lepo priložnost mladi branilec Jesenic Aleksander Magovac, ki se je srečal iz oči v oči s Kristanom, a je slednji pokazal kakovost in znova preprečil zadetek. Slovenski reprezentančni vratar je bil uspešen še po strelih Toma Hafnerja, Roka Tičarja in Žige Jegliča. V 26. minuti je MacCauley nepravilno zaustavil prodor Andreja Židana in sodnik je dosodil kazenski strel. Mladi Jeseničan je bil premalo spreten, da bi premagal Kristana, slednjega pa je pozneje rešila še prečka po poskusu Mitje Robarja.

Jeseničani so doživeli nov hladen tuš na začetku zadnje tretjine. Izza vrat je podal Rok Jakopič, tretji gol za domače je s strelom iz prve dosegel Jonathan Filewich. "Železarji" so še naprej napadali, da bi načeli zagrebško mrežo, a tudi Brett Lysak iz ugodnega položaja ni našel poti mimo Kristana. Nato je bil z močnim strelom ponovno neuspešen še Tičar. Naslednja Kristanova žrtev je bil v 45. minuti Jure Dolinšek, za njim pa so si sledili še Jeglič, Brett Lysak, Anže Kuralt in Robar. Tudi v zadnjih trenutkih tekme so Jeseničani več poskušali, toda njihov nekdanji vratar jim ni pustil veselja in častnega zadetka.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Izgubila tudi Olimpija
Madžari so povedli po protinapadu v 11. minuti, ko je bil s pomočjo vratnice natančen najboljši strelec Sape Balasz Ladanyi. V 17. minuti je z igralcem manj imel veliko priložnost Nejc Berlisk, a je iz bližine streljal čez gol. Le osem sekund pred koncem prve tretjine so gosti povsem pozabili na Csabo Kovacsa, ki je sam zadrsal proti Matiji Pintariču, vendar je slednji njegov strel obranil.

Tudi v drugi tretjini so zmaji najbolj zapretili z igralcem manj, ko je iz bližine zgrešil Petr Šachl v 31. minuti. Minuto pozneje je pod prekrškom iz bližine streljal Tomi Mustonen, a je tudi on zgrešil cilj. V zaključku tretjine so si domači privoščili dve grobi napaki ljubljanske obrambe. Najprej je na modri črti podajo prek celotnega igrišča sprejel Marton Vas, ušel Igorju Cvetku in dosegel gol za vodstvo z 2:0. Potem je na drugi strani imel priložnost Boštjan Goličič, bil povsem sam, a je bil Tommi Satosaari na mestu. V 39. minuti so Ljubljančani krenili na menjavo, Saatosari pa je prek celotnega igrišča našel Vasa, ki je še enkrat sam zadrsal pred gol in zabil za 3:0.

Zadnjo tretjino so gosti odprli z igro petih proti trem (23 sekund), a ni bilo nevarnosti za vratarja Sape, potem pa je iz bližine udaril ljubljanski četrti napad. Pred golom je ploščku smer spremenil Cvetek, ki je znižal na 1:3, kar je pomenilo popoln napad gostov. Ko je deset minut pred koncem iz obrata gol dosegel kapetan Žiga Pance, so domače tribune onemele. Ljubljančani so napadali kot ose in dva poskusa Mustonena je njegov rojak Satosaari obranil. V 55. minuti pa je pred golom plošček po strelu zadel palico Erica Panceta, spremenil smer ter presenetil Pintariča. V zadnjih 95 sekundah so gosti poskusili brez vratarja, a se izid ni več spremenil.

Lestvica po 14. kolu:
1. KAC 24 točk
2. Beljak 20
3. Salzburg 18
4. Dunaj 16
5. Medveščak 15
6. Acroni 15
7. Olimpija 11

Liga Ebel, 14. kolo

Medveščak : Acroni Jesenice 3:0
MacLean (1), Prpic (7), Filewich (41)

Sapa : Olimpija 4:2
Ladanyi (11), Vas (37, 39, 55); Cvetek (45), Ž. Pance (50)

 

Dunaj : Linz 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

 

Gradec : KAC Celovec 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

 

VSV Beljak : Salzburg 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.